Λίγες εβδομάδες μετά την εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαου Παντελή για εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για όσους έχουν βεβαιωμένο χρέος προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ, ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης ζητά από το υπουργείο Οικονομικών τις λίστες με τα ονόματα των οφειλετών είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε αφορούν εταιρείες.

Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης με παραγγελία του ζητεί άμεσα τις συγκεκριμένες λίστες προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.

Είχε προηγηθεί η εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τις εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, με την οποία τους ζητούσε να τηρούν το Αυτόφωρο για όσους οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 ευρώ (διακράτηση του ΦΠΑ, του ΦΚΕ κ.λπ.) και για όσους το βεβαιωμένο χρέος τους προς το Δημόσιο ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Στην εγκύκλιό του, ο κ. Παντελής υπογράμμιζε, πάντως, ότι η αυτόφωρη διαδικασία δεν θα πρέπει να τίθεται σε εφαρμογή για πολίτες που η οφειλή τους υπερβαίνει μόλις τις 5.000 ευρώ. Ανέφερε, όμως, ότι το θέμα της συνταγματικότητας της αυτόφωρης διαδικασίας θα κριθεί από τα δικαστήρια.

Μάλιστα, ο κ. Παντελής ζητούσε από τους προϊσταμένους των εισαγγελιών της χώρας αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των υποθέσεων φορολογικών κακουργημάτων και πλημμελημάτων που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ζητούσε αναλυτική ενημέρωση για το αν σε υποθέσεις που αφορούν σε οφειλές άνω των 75.000 ευρώ και άνω των 150.000 ευρώ ακολουθήθηκε πράγματι η αυτόφωρη διαδικασία.

Την Παρασκευή η κατάθεση του Κουσελά

Η παραγγελία του κ. Πεπόνη έρχεται ένα 24ωρο προτού ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς περάσει την πόρτα του γραφείου της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου για να καταθέσει σχετικά με τους ισχυρισμούς του περί λίστας φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί. Εντολή για τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υφυπουργού είχε δώσει ο κ. Πεπόνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook