Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως ανέρχεται το κόστος για την Ελλάδα της πρωτοφανούς συμφωνίας με το ΝΑΤΟ που έγινε Νόμος το καλοκαίρι και η οποία ορίζει την πλήρη παραχώρηση του λιμένα της Σούδας, στο ΝΑΤΟ, ενώ και ο Ναύσταθμος Κρήτης υποχρεώνεται να παρέχει τα πάντα στις Νατοικές δυνάμεις.

Δηλαδή,όπως αποκαλύπτει το Flashnews.gr,  την ίδια ώρα που ο υπ.Οικονομικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά από τους Έλληνες θυσίες χωρίς τέλος για να «σωθεί» η πατρίδα, ο ίδιος, ως υπ.Οικονομικών, υπογράφει έναν Νόμο ο οποίος – εκτός του θέματος της παραχώρησης της Σούδας στο ΝΑΤΟ – θα έχει ετήσιο κόστος για τον κρατικό προυπολογισμό ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Νόμος 3997/2011

\"\" 

Τον Ιούλιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τον Αύγουστο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ο Νόμος που κυρώνει την συμφωνία η οποία υπογράφηκε το 2008 υπο τον τίτλο :
«Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης μεταξύ της Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων της Νάπολης και τουΥπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την Εγκαθίδρυση της Προωθημένης Βάσης Διοικητικής Μέριμνας στο Λιμένα τηςΣούδας»

Η Ελλάδα αναλαμβάνει το κόστος


Σύμφωνα με τον Νόμο – εκτός της πλήρους παραχώρησης διοικητικών, κτιριακών, ιατρικών, επικοινωνιακών και πολλών άλλων διευκολύνσεων στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της υποχρέωσης του Ναυστάθμου Κρήτης να εξυπηρετεί αυτές τις δυνάμεις – ορίζεται πως σχεδόν όλα αυτά παρέχονται από την Ελλάδα ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΩΡΕΑΝ !!!.

\"\"

Και επιπλέον οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που θα χρησιμοποιούν τις Βάσεις, ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ και ΔΑΣΜΟΥΣ !!!

Όπως αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει τον Νόμο στον κρατικό προυπολογισμό της Ελλάδας προκύπτει

«δαπάνη από την αντιμετώπιση των εξόδων, που προκύπτουν για την παροχή, δωρεάν, από την χώρα μας, ως Έθνους Υποδοχής, στις Δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που θα εγκατασταθούν στην Προωθημένη Βάση Διοικητικής Μέριμνας του Λιμένα της Σούδας, διαφόρων διοικητικών προμηθειών, υπηρεσιών κοινής ωφελείας,θέρμανσης και γευμάτων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις,υγειονομικής περίθαλψης, σε στρατιωτικά νοσοκομεία,τροφοδοσίας στρατιωτικού εξοπλισμού κ.λπ.

Η εν λόγω δαπάνη η οποία εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα, εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου ετησίως».

Το πραγματικό κόστος

Όμως σε αυτό το 1.500.000 ευρώ ετησίως, θα πρέπει να προστεθούν και μια σειρά άλλων δαπανών και απώλειας εσόδων το ύψος των οποίων δεν καθορίζεται.

\"\"

Σύμφωνα με τον Νόμο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Ελλάδα θα έχει απώλειες εσόδων από την :

«α. Απαλλαγή από φόρους,δασμούς,κρατικά διόδια, τέλη και συναφείς χρεώσεις, όλων των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Αρχηγείου, των χωρών επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών ή και των ναυλωμένων από το ΝΑΤΟ σκαφών,αεροσκαφών,οχημάτων, του πετρελαίου,του λαδιού μηχανής και των λιπαντικών των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ


β. Παροχή της δυνατότητας στα Αρχηγεία και τις Δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εισάγουν και να επανεξάγουν,χωρίς δασμούς τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό και περιουσιακά στοιχεία,καθώς και εύλογες ποσότητες εφοδίων,προμηθειών και άλλων αγαθών.


γ. Απαλλαγή από τελωνειακούς φόρους αεροδρομίων,λιμένων,διέλευσης,χρηματικές ποινές,δασμούς,τέλη και συναφείς υποχρεώσεις των μετακινούμενων στρατιωτικών φορτίων και των αποστολών προσωπικού,ταχυδρομείου και φορτίου.


Η ανωτέρω απώλεια εσόδων θα αντιμετωπιστεί από άλλες πηγές εσόδων του Κρατικού Προυπολογισμού»
(!!!)

Και σε όλα αυτά τα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί και μια μεγάλη σειρά επιπλέον δαπανών για υποστήριξη διοικητικής μέριμνας και «διαφόρων διευκολύνσεων» το ύψος των οποίων δεν καθορίζεται αλλά αναγράφεται ότι «θα αντιμετωπιστούν από τις πιστώσεις προυπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

\"\"

Συμπερασματικά, η συμφωνία περαιτέρω παραχώρησης εγκαταστάσεων και υποδομών στα Χανιά, που υπεγράφει απο κυβέρνηση της ΝΔ, έγινε Νόμος απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εν μέσω της οικονομικής κρίσης,μετά την υπογραφή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Και ενώ το σύνολο της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για αναγκαίες θυσίες και καταργούν δεκάδες οργανισμούς για να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, ψήφισαν Νόμο που επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό με πολλά εκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές εξυπηρετήσεις του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια ώρα όλες οι άλλες Ευρωπαικές χώρες μειώνουν τις ανάλογες δαπάνες τους. !!!

\"\"

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook