Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η προγραμματισμένη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η απεργία των τελωνειακών έχει δημιουργήσει έμφραγμα στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και στα πρατήρια υγρών καυσίμων που δεν μπορούν να προμηθευθούν καύσιμα από τα διυλιστήρια.

Εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών η έναρξη διανομής πετρελαίου δεν ξεκίνησε σήμερα, όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ η εμπλοκή δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά το σύνολο των καυσίμων.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών, η απεργία αποφασίστηκε λόγω της επίσπευσης της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Η απεργία των τελωνειακών προκαλεί έντονους φόβους ότι θα δημιουργηθούν ελλείψεις στην αγορά,καθώς και φαινόμενα κερδοσκοπίας με τις τιμές των καυσίμων. Ειδικά με την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Αν ξεκινούσε κανονικά η διάθεσή του πετρελαίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, οι τιμές σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών εμπορίας θα ήταν στα 98 λεπτά το χιλιόλιτρο έναντι 73 πέρυσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook