Στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου εκπαιδευτικού έργου του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στα Χανιά, διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στο Μαράθι Ακρωτηρίου, από 03 έως 14 Οκτωβρίου 2011, τρία σχολεία που αφορούν σε Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής.

Στα εν λόγω σχολεία συμμετείχαν συνολικά είκοσι πέντε στελέχη από το Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Καναδά, Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Φιλανδία. Αναλυτικότερα:

Από 03 έως 07 Οκτ διεξήχθη το σχολείο που παρέχει θεωρητική εκπαίδευση στο προσωπικό της Ομάδας Διοίκησης, ούτως ώστε να δοθούν οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, για την επιτυχή σχεδίαση και διεύθυνση Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.

Από 03 έως 05 Οκτ διεξήχθη το σχολείο που παρέχει θεωρητική εκπαίδευση στο προσωπικό της Ομάδας Νηοψίας, ούτως ώστε να δοθούν οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, για την εκτέλεση Νηοψιών.

Τέλος, από 06 ως 14 Οκτ διεξήχθη το σχολείο που παρέχει πρακτική εκπαίδευση στο προσωπικό της Ομάδας Νηοψίας, ούτως ώστε να δοθούν οι απαραίτητες πρακτικές γνώσεις, για την εκτέλεση Νηοψιών.