Σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Τετάρτη 19 Οκτώβρη και σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, προς όλον τον εμπορικό κόσμο αναφέρονται τα εξής :

\” Συνάδελφοι. Η κατάσταση στην αγορά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, τις αυξήσεις των άμεσων και έμμεσων φόρων, που κυριολεκτικά έχουν γονατίσει την αγορά και την ραχοκοκαλιά της που είμαστε όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, έρχονται τώρα τα νέα «χαράτσια» να μας αποτελειώσουν.

 Έκτακτη εισφορά, Έκτακτο τέλος Επιτηδεύματος, και Έκτακτο Ειδικό τέλος Ακινήτων, είναι οι νέοι φόροι που πολύ φοβούμαστε ότι θα γίνουν πάγιοι. Η άμεση και οργανωμένη αντίδραση του εμπορικού κόσμου κρίνεται σε αυτή τη φάση αναγκαία και επιτακτική, εάν θέλουμε να υπάρξει μέλλον για την αγορά και τις ζωές μας.

Η Κυβέρνηση, καθυστερώντας αδικαιολόγητα αντί από την πρώτη στιγμή να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να λάβει πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα απέναντι στη κρίση και να πιέσει το τραπεζικό σύστημα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ρευστότητας απέναντι στην αγορά, ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές των δανειστών, έλαβε μόνο εισπρακτικές πολιτικές οριζόντιου χαρακτήρα που επιτείνουν την κρίση και την ύφεση και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στον τόπο.

Η μόνη ελπίδα μας πλέον επαφίεται σε μας τους ίδιους και στους αγώνες μας! Μαζί με τους Εργαζόμενους και όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, ας δώσουμε μια δυναμική απάντηση στη νέα φοροεπιθετική επιδρομή που μαθηματικά μας οδηγεί σε αφανισμό!

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αποφάσισε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη 19 του Οκτώβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας για να μην μας τα κλείσουν μια για πάντα!

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ολοήμερη απεργία, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και τη πορεία που θα ακολουθήσει, για να διακηρύξουμε την αντίθεση μας στα νέα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό μας!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook