Στο στόχαστρο του FBI έχει μπει η γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών κιθάρων Gibson, μετά από καταγγελίες περιβαλλοντικών οργανώσεων ότι εισάγει και χρησιμοποιεί παράνομη ξυλεία από τροπικά δάση για την κατασκευή των μουσικών της οργάνων.

Σύμφωνα με το BBC μάλιστα, στις 28 Αυγούστου ομοσπονδιακοί πράκτορες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της Gibson στο Νάσβιλ και το Μέμφις και κατέσχεσαν φορτία ξύλου τριανταφυλλιάς, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο που προβλέπει ότι οι εισαγωγές υλικών στις ΗΠΑ πρέπει να συμβαδίζουν με τη νομοθεσία των χωρών προέλευσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Gibson, κ. Henry Juszkiewicz, αρνείται ότι οι εταιρεία έχει προβεί σε παράνομες πράξεις και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κατέσχεσε από την εταιρεία ξυλεία αξίας 500.000 δολαρίων που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κιθάρων.

Ωστόσο, οι Αρχές κατηγορούν τον ίδιο και την γνωστή μάρκα κιθάρων ότι εισάγει από τη Μαδαγασκάρη ξύλο τριανταφυλλιάς που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ότι τα υλικά που χρησιμοποιεί η Gibson προέρχονται από ξυλεία αειφορικής διαχείρισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook