Το ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών φέτος στην Ελλάδα μπορεί να είναι διψήφιο, σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα της τουριστικής βιομηχανίας στον οποίο παραπέμπει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters από τη Φρανκφούρτη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ανακοίνωση του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου της Ευρώπης, TUI Travel, ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξο για το υπόλοιπο της χρονιάς, παρά την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική θα ωφεληθούν άλλοι προορισμοί, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Παράλληλα, σημαντικές αυξήσεις κρατήσεων προς άλλους χειμερινούς προορισμούς, σχετικά ακριβότερους από την Τυνησία και την Αίγυπτο, καταγράφεται στη διεθνή μηχανή κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων momondo.ru, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της στη Ρωσία Ιρίνα Ριμπαλόφ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2010 και σε σύγκριση με τα τέλη της περασμένης χρονιάς, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Ισπανία (39%) και ακολουθούν Μαρόκο (38%), Άγιος Δομήνικος (37,5%), Κούβα (36,6%), Κύπρος (34%), Μαλδίβες και Σεϋχέλλες (30%), Ελλάδα και Ισραήλ (24%), Εμιράτα (18%), Τουρκία (16%) και Ταϋλάνδη (11,5%).

«Πολλοί ήδη άρχισαν να σχεδιάζουν τις θερινές διακοπές τους. Τον Ιανουάριο παρατηρήσαμε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τους ήδη παραδοσιακούς προορισμούς για Ρώσους, όπως Ισπανία, Μαρόκο, Κύπρος, Ελλάδα και Τουρκία, όπου και θα μοιραστεί κατά τα φαινόμενα το τουριστικό ρεύμα αυτό το καλοκαίρι», σχολίασε η Ι.Ριμπαλόφ στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook