Σίγουρος για την ομάδα του, ήρεμος παρά τη κρισιμότητα του προσεχούς ντέρμπι με τη Ρόδο, αλλά και γεμάτος λαχτάρα να δει την ομάδα του στη πρώτη θέση της βαθμολογίας παρουσιάστηκε ο Τίμος Καβακάς στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.
Ο τεχνικός του Πλατανιά έδωσε το σύνθημα για την κατάληψη της πρώτης θέσης από τη Κυριακή το βράδυ κάτι που μπορεί να επιτευχθεί εφόσον ευνοήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής και κυρίως αν η χανιώτικη ομάδα περάσει με επιτυχία ακόμα ένα μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο για την Football League που είναι και ο μεγάλος στόχος: «Εγώ είμαι σίγουρος για την ομάδα μου. Η ομάδα μου εμπνέει σιγουριά. Δεν αγχωνόμαστε και δεν αγχωνόμαστε γιατί ξέρουμε τι κάνουμε. Ζούμε κι αναπνέουμε για να δούμε την ομάδα μας την Κυριακή να είναι 1η στο βαθμολογικό πίνακα! Θα είναι μεγάλη τιμή και για εμάς αλλά και μεγάλη διαφήμιση για τον τόπο, τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι παρά τη κρισιμότητα του αγώνα της Κυριακής στο Μάλεμε, στις τάξεις της ομάδας δεν υπάρχει άγχος, διότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών: «Δεν έχουμε άγχος. Έχω πει ότι αυτό που πρώτα κοιτάζουμε, είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να κερδίζουμε. Δεν θα κερδίζουμε πάντα. Αυτό δε μας δημιουργεί άγχος. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι πάλι για να κερδίσουμε. Εάν βέβαια πάει κάτι στραβά δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Η ζωή συνεχίζεται και δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα. Εμείς είμαστε υπερήφανοι γιʼ αυτό που έχει κάνει έως τώρα και για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Τώρα, εάν βγει κάτι καλό ως τα τέλη Μαΐου, βεβαίως και δεν θα το αφήσουμε να πάει χαμένο. Είναι μεγάλη ευκαιρία γιʼ αυτή την ομάδα που αυτή τη στιγμή γράφει τη δική της ιστορία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένα μικρό χωριό, το οποίο όμως είναι πάρα πολύ οργανωμένο με μία πολύ καλή ομάδα, να μπορέσει να βγει πρώτο ή να πάει στα μπαράζ. Θα είναι άθλος. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το όραμα και το όνειρο που έχουμε εμείς».

Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος του ματς με τη Ρόδο ο τεχνικός του Πλατανιά τόνισε ότι θα κριθεί στη θέληση και την αποφασιστικότητα: «όποια ομάδα το θέλει περισσότερο το παιχνίδι, αυτή και θα το κερδίσει. Οι λεπτομέρειες συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια κρίνουν το αποτέλεσμα. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι συγκεντρωμένη. Όποια ομάδα είναι πιο αποφασισμένη και έχει μεγαλύτερο κίνητρο αυτή θα κερδίσει. Νομίζω ότι τα δικά μας παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνητρο γιατί έχουν περισσότερη δίψα για να διακριθούν. Είναι παιδιά σε πολύ καλή ηλικία. Δεν έχουν γευτεί τέτοιες επιτυχίες και θεωρώ ότι τους αρέσει που εισπράττουν όλο αυτό τον ενθουσιασμό και από τον κόσμο εδώ, και τον εκτός Κρήτης αλλά και από τις εφημερίδες. Είναι παιδιά διψασμένα για ποδόσφαιρο και εκεί πάνω στηριζόμαστε. Έχουμε κάνει μία ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα αλλά την χαρακτηρίζει η διάθεση και η δίψα για διάκριση.
Πράγματι είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι λόγω της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων. Θα παίξουμε με μία καλή ομάδα, μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει και να αναπτυχθεί σωστά. Αυτό θα έλεγα ότι βολεύει τη δική μας ομάδα. Εμείς το κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά και το ίδιο θα κάνουμε και την Κυριακή. Βέβαια, το συγκεκριμένο έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και είμαι σίγουρος, άλλωστε το βλέπω καθημερινά, ότι οι ποδοσφαιριστές μου είναι αποφασισμένοι για να κερδίσουν.
»

Επίσης ο Καβακάς έκανε τον απολογισμό της έως τώρα θητείας του στον ερυθρόλευκο πάγκο στον οποίο τη Κυριακή συμπληρώνει ένα γύρο: «Έχω πει ότι κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο παιχνιδιού και τη δική του φιλοσοφία. Θα έλεγα ότι έχουμε αλλάξει στο τακτικό κομμάτι, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η ομάδα να έχει σταθερή εικόνα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Τα παιδιά ήταν επαγγελματίες και παραμένουν επαγγελματίες».

Τέλος αναφέρθηκε στην επικείμενη συνεργασία του Πλατανιά με τις υπόλοιπες ομάδες του Δήμου αλλά και τα φιλικά που θέλει να καθιερώσει ψάχνοντας για ταλέντα «Μακάρι απʼ όλη αυτή την προσπάθεια και την οργάνωση, που έχει ξεκινήσει ο δήμος σε συνεργασία με όλες τις ομάδες των γύρω περιοχών, και τον Πλατανιά, να έχουμε κάτι καλό.»

Τη περασμένη Δευτέρα άλλωστε έγινε ένα φιλικό όπου είδαμε κάποια νεαρά παιδιά, ηλικίας 1992 και 1993. Θα ξαναγίνουν. Για την ακρίβεια, θα τα καθιερώσουμε έως τα τέλη Μαΐου που θα τελειώσουμε, θα προσπαθούμε κάθε Δευτέρα να βλέπουμε κάποια παιδιά. Δεν γίνεται μόνο από ένα παιχνίδι να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Μπορεί να είναι καλός, μπορεί να μην είναι καλός κάποιος ποδοσφαιριστής, οπότε θα πρέπει να τον ξαναδούμε, να έχουμε τον χρόνο και να είμαστε σίγουροι όταν θʼ αποφασίσουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook