Την κεντρική πλατεία της πόλης έκλεισαν σήμερα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σητείας, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο τους και τα οποία έχουν ήδη ανακοινώσει στα αιτήματα της κατάληψής τους.

«Ζούμε τα προβλήματα των γονιών μας και δεν μπορούμε να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση» δήλωσε μαθητής του σχολείου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης και συνέχισε: «σήμερα ήρθαμε περίπου 80 μαθητές, είναι κρίμα που δεν είναι όλοι σήμερα, πολλοί μένουν στα σπίτια τους. Αύριο ελπίζουμε να κινητοποιήσουμε περισσότερους. Κανείς δεν μπορεί να παρατηρεί αδιαμαρτύρητα την κατάσταση».

Οι μαθητές, για την ιστορία, ξεκίνησαν την πορεία τους από το Γενικό Λύκειο της πόλης επί της οδού Σητείας- Πισκοκεφάλου, εν συνεχεία πέρασαν από το δημοτικό κατάστημα, όπου τους ακολούθησαν υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι κρατούν τον δήμο υπό κατάληψη, και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου, αφού φώναξαν συνθήματα μπροστά στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, εν συνεχεία προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Στις κινητοποιήσεις των μαθητών συμπαρίστανται εργαζόμενοι του Δήμου Σητείας, υπάλληλοι άλλων δημοσίων υπηρεσιών και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης.

sitiapress