Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ανέθεσε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, το συγκεκριμένο έργο σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, με την εντολή να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους για τη Δημόσια Υγεία χώρους.

Πρόκειται για την Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ με δ.τ. Helesi, την Alpha Green ABEE και την Περιβαλλοντική Μεταφορική A.Ε..

Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εκφράζει την πεποίθηση πως όλοι θα συνδράμουν, ώστε να πρυτανεύσει η λογική προς όφελος της κοινωνίας και της προστασίας των πολιτών.

Όπως μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι του protothema.gr που βρίσκονται στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, στο χώρο καταφθάνουν συνεχώς κατά δεκάδες εργαζόμενοι σε δήμους.

Νωρίτερα, έφτασε στο ΧΥΤΑ ένα περιπολικό το οποίο προειδοποίησε τους καταληψίες να επιτρέψουν την είσοδο στα πρώτα απορριμματοφόρα.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές, που έχουν οχυρωθεί από νωρίς το απόγευμα μέσα στους χώρους του ΧΥΤΑ, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ενώ έχουν προμηθευτεί με καδρόνια και πέτρες.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος είπε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμιά εταιρεία να εισέλθει στο χώρο.

«Τα έχουμε ξαναζήσει και τα ξαναζούμε και τώρα. Παλεύουμε για τις δουλειές μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Σημειώνεται ότι στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, σε κοντινή απόσταση από τη χωματέρή, βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.protothema.gr