Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Δ/νσης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και ενημερώθηκε για την έντονη και συνεχή εκπαιδευτική, πνευματική και πολιτιστική παρουσία του Πειραματικού ΓΕΛ Ηρακλείου.

Εκτιμήθηκε η χρησιμότητα της ύπαρξης των Πειραματικών σχολείων και η αναγκαιότητα της ανάπτυξης του και σε άλλες περιοχές.

Επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας, του δεδομένης της προσφοράς του σε μια μεγαλούπολη -έδρα της περιφέρειας Κρήτης.

Συζητήθηκε η Υποψηφιότητα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για τον ορισμό του ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο, καθώς το τρέχον σχολικό έτος 2011-2012, με την πρώτη εφαρμογή του Ν.3966/2011, καθορίζεται σε 15 ο αριθμός των υφιστάμενων Πειραματικών Λυκείων που κατόπιν αξιολόγησης θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία της λειτουργίας των Πειραματικών σχολείων και δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο βουλευτής είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του Συντονιστικού Καθηγητών Ιταλικής Φιλολογίας Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι με ευθύνη της πολιτείας οδηγήθηκαν στην ανεργία

Τη Δευτέρα ο Μ. Κριτσωτάκης θα επισκεφθεί το ΙΤΕ προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος και με το Δ.Σ. των εργαζομένων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook