Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν σήμερα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, διεκδικώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η κινητοποίηση των δημοσιογράφων έγινε στο πλαίσιο των 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους εργαζομένους σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως και την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας στον Τύπο, με κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.

«Δεν ξεχνάμε τη δρομολογημένη κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΤ1, δεν ξεχνάμε την εφεδρεία -απόλυση, δεν ξεχνάμε τις μειώσεις που έχουμε ήδη υποστεί και την φοροεπιδρομή. Ανησυχούμε γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τους δημοσιογράφους των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης σε κρατικούς υπαλλήλους, εντάσσοντάς τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει κατάργηση των ΣΣΕ, κατάργηση των συνδικαλιστικών μας φορέων, μείωση των αποδοχών, μελλοντική κατάργηση των ασφαλιστικών μας φορέων» τονίζουν οι δημοσιογράφοι σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, αύριο στις 18:00 το απόγευμα από την πλατεία Συντάγματος θα μεταδώσουν διαδικτυακά απεργιακό δελτίο ειδήσεων. Παρεμβάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους κλάδων εργαζομένων που πλήττονται από την κυβερνητική επίθεση.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook