Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού των «Αγανακτισμένων» όλου του κόσμου οι οποίοι σήμερα θα βγουν στους δρόμους 82 χωρών για να διαδηλώσουν ειρηνικά, ύστερα από κάλεσμα των Indignados της Ισπανίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή», στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν «Αγανακτισμένοι» από 951 πόλεις.

Στην ιστοσελίδα παρουσιάζεται ο χάρτης με τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα. Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Occupy Wall Street», κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι».

«Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε την διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ' όπου ξεπήδησε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

«Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.