Την προσοχή της Εκκλησίας Κύπρου φαίνεται να έχουν προσελκύσει οι μεγάλες νέες προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”Φιλελεύθερος\”, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ είχε τις τελευταίες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις τόσο με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Νoble Εnergy όσο και με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Χαράρι, με τον οποίον παρακάθισε σε γεύμα την περασμένη Πέμπτη. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την περασμένη Τετάρτη, εκφράστηκε η άποψη ότι ενόψει των αρνητικών δεδομένων σε άλλους τομείς, ένας από τους ελπιδοφόρους τομείς επενδύσεων είναι αυτός της ενέργειας.

Ο \”Φιλελεύθερος\” μετέφερε χθες στον Αρχιεπίσκοπο τις πληροφορίες για τις επαφές του με την Νoble Εnergy και τον πρέσβη του Ισραήλ, αλλά και τις σκέψεις για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Επιβεβαιώνοντας τις συναντήσεις, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι δεν θέλει να σχολιάσει το περιεχόμενό τους, όμως υπέδειξε με έμφαση πως \”στην ενέργεια είναι οι επενδύσεις του μέλλοντος. Ναι, κάνουμε σκέψεις και μελέτες, αλλά δεν έχουμε ακόμα τίποτα δεδομένο\”.

Στο μεταξύ, σε δύο βδομάδες η Noble Energy θα έχει σαφείς ενδείξεις για την ποσότητα και την ποιότητα των κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό εκτιμά ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πάνος Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι, αν τα κοιτάσματα είναι τελικώς μεγαλύτερα απ\’ ό,τι είχε αρχικώς προβλεφθεί, αυτομάτως θα ανέβει και η αξία των γειτονικών τεμαχίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook