Μία εντυπωσιακή «απόδραση» από το Γεντί Κουλέ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης.

Εκατόν ογδόντα εκπαιδευμένοι ποδηλάτες θα δώσουν όπως δημοσιεύει η zougla.gr, έναν ξεχωριστό αγώνα σε τρεις κατηγορίες (ανδρών, γυναικών και εφήβων) και θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα.

Οι υποψηφιότητες συμμετοχής ξεπέρασαν τις 200 αλλά για λόγους ασφαλείας και περιορισμού της χρονικής διάρκειας του αγώνα θα συμμετέχουν εντέλει 180 αθλητές, απ’ όλη την Ελλάδα.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα ορίστηκε ο προαύλειος χώρος των φυλακών του Γεντί Κουλέ. Οι ποδηλάτες αφού περάσουν μέσα από ειδικές ράμπες πάνω από τα βυζαντινά τείχη και αφού περιπλανηθούν στα σοκάκια και τα καλντερίμια της Άνω Πόλης θα τερματίσουν γύρω στις 18:00 μμ. στην Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου).

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα αθλητική αναμέτρηση -κάτι παρόμοιο έχει γίνει μόνο στο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο- με την ονομασία «Yedi Kule Runaway», εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση της υποψηφιότητας του δήμου Θεσσαλονίκης για το θεσμό της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Διοργανώνεται από την αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών και την ποδηλατική κοινότητα Bike Respect, υποστηρίζεται από την 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει ως χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook