Αεροπορική επίδειξη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, από το ακροβατικό σμήνος Breitling Jet Team. Η επίδειξη γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αεροπορική επίδειξη σύμφωνα με τη zougla.gr, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» που διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία.

Είναι πολιτικό ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων αποτελούμενο από αεροσκάφη L-39 Albatros.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Breitling Jet Team ιδρύθηκε το 2003 και αποτελείται από 8 αεροσκάφη L39 Albatros ενώ οι πιλότοι του σμήνους είναι από τους πλέον έμπειρους στην κατηγορία τους καθώς όλοι οι ιπτάμενοι είναι πρώην πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, με πτητική εμπειρία από 4.800 έως 7.000 ώρες πτήσης.

Είναι πολιτικό ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων με έδρα την Ντιζόν της Γαλλίας.

Είναι το μοναδικό ακροβατικό σμήνος παγκοσμίως που χρησιμοποιεί αεροσκάφη τζετ

Το σμήνος έχει εκτελέσει πάνω από 350 show ενώ ενδεικτικό των δυνατοτήτων του σμήνους αποτελεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής και αρχηγός της ομάδας με πάνω από 10.000 ώρες πτήσεως, έχει ηγηθεί σε τουλάχιστον 2.600 πτήσεις σε 28 χώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook