Η επανάληψη του έργου που παίζεται αυτές τις ημέρες με τις πληρωμές του Δημοσίου είναι πολύ πιθανή εντός του επόμενου έτους.

Με την 6η δόση να έπρεπε κανονικά να έχει εκταμιευτεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά να αναμένεται πλέον στις αρχές Νοεμβρίου, οι κρατικές υπηρεσίες σύμφωνα με την imerisia.gr, έχουν «παγώσει» τις περισσότερες πληρωμές ώστε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για μισθούς και συντάξεις.

Εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, το Δημόσιο έχει σωρεύσει ένα «βουνό» από ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Αυτές οι οφειλές θα πρέπει σύμφωνα με τις... εντολές της τρόικας να εκμηδενιστούν εντός του 2012, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο.

Η ελληνική πλευρά επιχειρεί να έλθει σε συμφωνία με την τρόικα ώστε να αποπληρωθούν αμέσως μετά την καταβολή της πρώτης δόσης του νέου πακέτου χρηματοδότησης, η οποία υπολογίζεται σε 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.