Ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ενημερώνει ότι συμμετέχει στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου

 

Εκδηλώνουμε την αντίθεση μας στα νέα μέτρα που σε συνδυασμό με αυτά του μεσοπρόθεσμου οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση.

- Η διαχείριση της Οικονομικής και Κοινωνικής Κρίσης, μόνο με διλήμματα, δεν αποτελεί λύση.

- Η επιλογή ανάμεσα στην καταστροφή ή την μεγαλύτερη καταστροφή που τίθενται συνεχώς και εξουθενωτικά προς την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή.

- Πρέπει να μπει φρένο:
       • στην υπερφορολόγηση επιχειρήσεων, εργαζόμενων και συνταξιούχων (ΦΠΑ – έμμεσοι φόροι – κατάργηση αφορολόγητου ορίου – έκτακτες εισφορές – τέλος επιτηδεύματος – τέλος ακινήτων).
       • Στον περαιτέρω περιορισμό εισοδημάτων
       • Στις δραστικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε..
       • Στην ολιγοπώληση της αγοράς (ειδικές οικονομικές ζώνες – υπερεμπορικά κέντρα).
       • Στην εξάπλωση του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.

Πρέπει να μπει φρένο στην υφεσιακή πορεία της χώρας που παράγει “λουκέτα”, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

- Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τα μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές μας.

- Ούτε με μονοδιάστατες και ανεκπλήρωτες έως τώρα επιθυμίες για πλημμυρίδα μεγάλων επενδύσεων και επενδυτών !!!

- Η καλύτερη και αμεσότερη απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν είναι άλλη από το ξεκίνημα της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας), που σύμφωνα και με την Ε.Ε. αποτελούν την “Ραχοκοκαλιά της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ” σε Ευρώπη και Ελλάδα.

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο ολοήμερο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των επιχειρήσεων μας , στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  και στη πορεία που θα ακολουθήσει!!!

Κλείνουμε για μια μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα