Την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τους Ελληνες εφοπλιστές, ανεξάρτητα «αν θα πάρουν τα πλοία τους και θα φύγουν», αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣυΡιζΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Είναι η δεύτερη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ο κ. Ευ. Βενιζέλος αναφέρεται στη φορολόγηση των εφοπλιστών και φαίνεται ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και εφοπλιστών για την αύξηση της φορολογίας των πλοίων.

Μιλώντας στη δευτερολογία του ο κ. Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δυστυχώς, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ζωή, το επίπεδο διαβίωσης, το κεκτημένο μιας κοινωνίας, μπορεί να γίνει κλοτσοσκούφι μέσα σε αυτόν τον ασύμμετρο πόλεμο και πρέπει να αμυνθούμε» και πρόσθεσε:

«Ναι, δυστυχώς πρέπει να κόψουμε μισθούς και συντάξεις ιδίως στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ναι, δυστυχώς πρέπει να επιβληθεί μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση και αυτοί που δηλώνουν το εισόδημά τους πληρώνουν πρώτοι και ελπίζω να αξιωθούμε με τη βοήθεια σας να επιβάλουμε και να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που αποκαθιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ηθική τώρα που η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο».

Αμέσως μετά έκανε την αναφορά στους εφοπλιστές. Είπε συγκεκριμένα: «Αυτό αφορά και τους εφοπλιστές. Συμφωνώ μαζί σας. Τους έχουμε καλέσει σε διάλογο και θα επιβληθούν μέτρα. Και αν θέλουν να αλλάξουν τη σημαία των πλοίων τους, πράγματι ας την αλλάξουν. Τώρα μετριέται ο πατριωτισμός, η φιλοπατρία, τώρα θα μετρηθεί και η εισφορά στο Εθνος. Και βεβαίως ό,τι υπάρχει εδώ στην επικράτεια, τα ακίνητα, κυρίως, αυτά δεν είναι εφοπλιστικά, δεν είναι κοσμοπολίτικα.

Αυτά έχουν την ίδια μεταχείριση με την περιουσία όλων των άλλων Ελλήνων και κυρίως των φτωχότερων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook