Να παραμείνει η χώρα στο ασφαλές λιμάνι Ευρώπη, ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης από την Αλεξανδρούπολη όπου περιοδεύει.

 
\”Θα ήταν καταστροφικό  να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, οπώς ζητούν κάποιες δυνάμεις της αριστεράς\”, τόνισε ο κ. Κουβέλης φωτογραφίζοντας απόψεις που έχουν εκφραστεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας περί επιστροφής στη δραχμή. \”Θα σήμαινε την επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω και την αποκοπή της ελληνικής οικονομίας από μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία, βεβαίως, είναι προβληματική,  όμως διαμορφώνει δυνατότητες για να στηριχτεί η χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο χρέος\”, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και συνέχισε:

\”Η Ευρώπη είναι το μεγάλο ζήτημα, προς τα πού θα πορευτεί. Αν δεν αντιμετωπίσει επί της ουσίας την οικονομική διακυβέρνηση, τότε έχω την εκτίμηση ότι θα μετράει διασπάσεις, όχι με την έννοια των αποχωρήσεων, αλλά στο επίπεδο μιας φυγοκεντρικής κατάστασης που θα οδηγήσει πια σε ένα σχήμα ενότητας που δεν θα έχει καμία σχέση με το όραμα της ενωμένης Ευρώπης και αυτό θα είναι σε βάρος και της Ευρώπης και της Ελλάδας\”.
 
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα για τη φορολόγηση της ελληνικής οικογένειας ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι \”την ώρα που η κυβέρνηση κάνει ανακοινώσεις και εξαγγελίες περί ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, στην πράξη φορολογεί διπλά και τριπλά τους συνεπείς φορολογούμενους. Δεν μπορεί σταθερά ένα φορολογικό σύστημα να είναι προσανατολισμένο για να επιβαρύνει τους οικονομικά αδύνατους\”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισε \”απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση δεν θεσπίζει ένα φορολογικό πόθεν έσχες\” και ζήτησε \”να ελεγχθούν όλες οι καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, σε τράπεζες του εξωτερικού και να αντιστοιχηθούν με τι ο καθένας δήλωνε όλα αυτά τα χρόνια και πώς προκύπτει η ικανότητά του να έχει τεράστιες καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook