Νέες εφευρετικές μεθόδους συλλογής εσόδων προσπαθεί να βρει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία Ryanair. Αποφάσισε λοιπόν να αρχίσει να χρεώνει τους επιβάτες της για τη χρήση της τουαλέτας κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάτι που σημαίνει ότι σε 189 επιβάτες θα αναλογεί μόνο μια τουαλέτα.

Όσοι δεν θα μπορούν να περιμένουν στην ουρά θα πρέπει να πληρώνουν μία στερλίνα ή ένα ευρώ για τη χρήση της τουαλέτας. Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε συνεννοήσεις με τον αεροπορικό κολοσσό Βoeing, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα επανασχεδιάσει τις καμπίνες των αεροσκαφών και θα εγκαταστήσει τουαλέτες που θα λειτουργούν με κερματοδέκτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι, τόνισε πως σχεδιάζει να καταργήσει τις δύο από τις τρεις τουαλέτες των αεροσκαφών για να δημιουργηθεί χώρος ώστε να προστεθούν άλλες έξι θέσεις.

Οι αλλαγές στην εσωτερική δομή των αεροσκαφών θα πρέπει να εγκριθούν από την Boeing, κύριο προμηθευτή του στόλου της Ryanair και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, χώρα όπου εδρεύει η Boeing.

Ο Ο’ Λίρι παραπονέθηκε για τις αντιρρήσεις που εκφράζονται με γνώμονα τα πιθανά ζητήματα ασφαλείας. «Οι αρχές τονίζουν πως σε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης του αεροσκάφους θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος εάν υπάρχουν έξι επιπρόσθετες θέσεις», δήλωσε ο ίδιος. «Εμείς φρονούμε ότι ο χρόνος θα είναι μικρότερος διότι το σημείο που αποτελεί τον ‘λαιμό του μπουκαλιού’, είναι ακριβώς το πίσω τμήμα του αεροσκάφους όπου βρίσκονται οι τουαλέτες», αντέκρουσε ο Ο’ Λίρι.