Με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος προτείνει «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους, θέτοντας όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατά 50%» δηλώνει, επισημαίνοντας, όμως πως αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο αν η Ελλάδα παραμείνει μέλος του ευρώ και ταυτόχρονα, αν η αναδιάρθρωση είναι εθελοντική. Ο λόγος που θέτει τις εν λόγω προϋποθέσεις είναι σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πως σε διαφορετική περίπτωση θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

«Το ελληνικό χρέος χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί, διότι είναι πολύ μεγάλο. Αν είναι εφικτό, αυτό θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, ώστε να μην προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Θα μπορούσε να γίνει με την έκδοση νέων ομολόγων που θα έχουν την εγγύηση του EFSF. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά θα πρέπει να λάβει μέτρα», τόνισε ο κ. Σόρος.

Ο ίδιος θεωρεί ότι, προκειμένου να αποτραπεί κατάρρευση τραπεζών, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με τη συνεισφορά του EFSF και παράλληλα να υπάρξει εγγύηση για τις καταθέσεις στα τραπεζικά ιδρύματα. Όσο για το πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για την αναδιάρθρωση, ο επενδυτής προτείνει να γίνει μετά τη χορήγηση της έκτης δόσης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook