Λένε «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος», πράγμα που δηλώνει πως τα πλούσια, μακριά μαλλιά με τη βοήθεια των extensions, είναι ομορφιά επώδυνη.

Όχι μόνο οι διάσημες και πλούσιες κυρίες, αλλά γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων, γίνονται ολοένα και περισσότερο φαν της τεχνικής των extensions. Και εκεί που την προηγούμενη τις βλέπαμε με κοντό μαλλί, ξαφνικά την επομένη το μαλλί έφθανε μέχρι τη μέση τους! Μάλιστα, νεαρές κοπέλες, στην προσπάθεια τους να κάνουν εν μία νυκτί τα μαλλιά τους πιο πλούσια και πιο μακριά, δεν λογαριάζουν πόνο, αλλά ούτε και τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν τα extensions στη φυσική τους τρίχα.

Ο Dr. Eric Schweiger, αξιόλογος δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, λέει πως τα τεχνητά και πρόσθετα μαλλιά, μπορεί να αποβούν επιβλαβή για την υγεία, κυρίως για τις γυναίκες με ασθένειες, όπως η αναιμία, αλλά και για γυναίκες με λεπτά και αδύναμα μαλλιά.

http://www.chiiron4u.com/wp-content/uploads/2011/07/Hair-Weave-Create-New-Look.jpgΤα hair extensions, με όποιο τρόπο και αν προσθέτονται στα μαλλιά, είτε με ύφασμα, είτε με κόλλα, μπορεί να προκαλέσουν μικρή βλάβη σε μερικές γυναίκες, αλλά, σε άλλες μπορεί τα αποτελέσματα να είναι εφιαλτικά. Μίλησε για περιπτώσεις νεαρών γυναικών που, αμέσως μετά την εφαρμογή στα μαλλιά τους, αυτά άρχισαν να πέφτουν με γοργούς  ρυθμούς και να χάνουν τούφες ολόκληρες κάθε μέρα.

Αρκετές από αυτές, αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να πετάξουν τα extensions, συνέχισαν να καλύπτουν τα αραιωμένα μαλλιά τους με νέα extensions!  Τα extensions, πολλές φορές, τραβούν με δύναμη τα μαλλιά, πράγμα που μπορεί να τα κάνει να πέσουν.

«Tίποτα δεν καταστρέφει τα μαλλιά γρηγορότερα από τα hair extensions», έχει δηλώσει το παρελθόν η Jennifer Aniston, όταν είχε χρησιμοποιήσει και η  ίδια τη μόδα αυτή. Μάλιστα, κατέληξε να φοράει 400 extensions, που σε λίγο καιρό κατάφεραν να της σπάσουν τη φυσική τρίχα.

Βέβαια, οι υπέρμαχοι της μόδας αυτής, όπως ο hairstylist Angelo David,  υποστηρίζει πως κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέξει την τεχνική των extension, η οποία δεν είναι επιβλαβής, αν φυσικά έχει τοποθετηθεί και φορεθεί σωστά.

Οι επεκτάσεις τρίχας… υψηλής ραπτικής,  που προσφέρονται στο σαλόνι του David ενδέχεται να κοστίσουν από μερικές εκατοντάδες δολάρια μέχρι μερικές χιλιάδες!

Από τη μία, οι στιλίστες, όπως ο David, που τάσσονται υπέρ των extensions, από τη άλλη ο δερματολόγος Schweiger που παραμένει δύσπιστος για την ασφάλειά τους: οι γυναίκες είναι αυτές που θα αποφασίσουν και θα επιλέξουν αν θα αφήσουν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν φυσικά ή αν θα φορέσουν hair extensions.

(mylady)