Τη Βιέννη επισκέπτεται τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προς την Ελλάδα, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με το in.gr, θα έχει συναντήσεις με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομίας, κ. Μιτερλένερ, τον πρόεδρο του Αυστριακού Συνδέσμου Βιομηχανιών (IV) κ. Ζόργκερ, καθώς και με στελέχη μεγάλων αυστριακών επιχειρήσεων που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα απευθύνει την κεντρική ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΕΒ και ο Αυστριακός Σύνδεσμος Βιομηχανιών με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα»

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχεται ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόικα «είναι μια πολιτική με βαρύ κοινωνικό κόστος», σημειώνει ωστόσο ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη αντιπρόταση αυτή τη στιγμή που να μην ανοίγει την πόρτα προς την άβυσσο».

«Χρειάζεται να αντέξουμε ώστε να μην μπούμε σε μια περιπέτεια δεκαετιών που θα καταστρέψει όλες τις υλικές αξίες, τις περιουσίες που δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια βάζοντας ταυτόχρονα τη χώρα μας στο περιθώριο της Ευρώπης» δηλώνει.

Στο ερώτημα εάν η νέα συμφωνία θα ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία ή όχι, ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται κατηγορηματικός, λέγοντας ότι το ΠΑΟΣΚ «δεν θα παζαρέψει τη διάσωση της χώρας», ενώ σε ερώτηση για την τυχόν ανάγκη συμμαχικών κυβερνήσεων, απαντά μεν ότι «σε τέτοιες στιγμές η συναίνεση δεν αποτελεί απλά μια ευχή, είναι επιτακτική και αναγκαία συνθήκη» αλλά προσθέτει: «Υπάρχει μια πολιτική πραγματικότητα: είμαστε μόνοι μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook