«Έχουμε πάρει την απόφαση να βοηθήσουμε την Κύπρο», είπε ο υπουργός, Οικονομικών της Ρωσίας Anton Siluanov στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών των G20.

«Στον προϋπολογισμό που θα εξεταστεί το 2011 στη Δούμα (Κάτω Βουλή), προβλέπουμε ένα συνολικό ποσό ενισχύσεων που είναι επαρκές για να επιλύσει τα τρέχοντα προβλήματα της Κύπρου», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, όμως η κυπριακή εφημερίδα «Καθημερινή» σχολιάζει ότι η Μόσχα είχε ανακοινώσει στις 10 Σεπτεμβρίου ότι διαπραγματεύεται ένα δάνειο το οποίο ζήτησε το μέλος της Ευρωζώνης, η Κύπρος.

Το Πρακτορείο RIA Novosti αναφέρθηκε σε ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα για παραχώρηση στην Κύπρο ενός πενταετούς δανείου μεταξύ 2 και 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 4,5%.

Τέλος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η οικονομία της Κύπρου θα συρρικνωθεί 1% το 2012, μετά την περιορισμένη ανάπτυξη που θα παρουσιάσει το τρέχον έτος, λόγω της επιδείνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της αστάθειας στην Ευρωζώνη.