Εν μέσω περικοπής του 50% της επιχορήγησης του 2011 και αβεβαιότητας για το τι θα πράξει η πολιτεία για το 2012 τα σωματεία μπάσκετ της Κρήτης στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή το πρωί στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ με την διοίκηση της Ένωσης αποφάσισαν να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η έναρξη των πρωταθλημάτων πέρασε από χίλια κύματα λόγω του ότι το ταμείο της ΕΚΑΣΚ έχει στερέψει και δεν μπορεί με τις περικοπές που έχουν γίνει από την Πολιτεία να ανταπεξέλθει στην ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων .Με δεδομένο ότι τα σωματεία θα καλύπτουν τις μετακινήσεις τους και τα έξοδα διαιτητών τα νέα πρωταθλήματα θα έχουν κάποιες τροποποιήσεις σε σχέση με την αρχική τους προκήρυξη.

Το πρωτάθλημα των ανδρών είναι αυτό που επηρεάζεται περισσότερο καθώς θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των πέντε (ο διαχωρισμός θα γίνει βάσει των γεωγραφικών κριτηρίων), ενώ εκκρεμεί ακόμα το πώς θα διεξαχθεί η β’ φάση καθώς υπήρξαν διάφορες προτάσεις χωρίς να παρθεί οριστική απόφαση. Το πρωτάθλημα των εφήβων θα γίνει με 12 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους και οι δύο πρώτοι θα διασταυρωθούν χιαστί στην ημιτελική φάση για να έχουμε το ζευγάρι των τελικών.

Στο πρωτάθλημα των παίδων, θα συμμετάσχουν 17 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους και στην τελική φάση θα περάσουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου για να παίξουν όλοι με όλους μεταφέροντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου.

Χαρακτηριστικό των περικοπών που έγιναν για να μπορέσουν οι ομάδες να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας ενός αγώνα είναι ότι σε όλα τα πρωταθλήματα πλην αυτό των Ανδρών αποφασίστηκε να υπάρχει σε κάθε παιχνίδι ένας διαιτητής και δύο άτομα αντί για τρία στη γραμματεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook