Κατάληψη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, την  προσεχή Τρίτη στις 07.30 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:

«Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου αποφασίσαμε ομόφωνα στη γενική συνέλευση της Παρασκευής 14-10-11, να προχωρήσουμε σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής ενότητας στις 18-10-11, συντονίζοντας τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους στις περιφέρειες όλης της χώρας. Δεν μπορούμε να οραματιστούμε το μέλλον των παιδιών μας χωρίς δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, χωρίς εξασφάλιση εργασίας σε κάθε πολίτη, χωρίς δημόσια διοίκηση που να διασφαλίζει κάθε κοινωνικό αγαθό από κάθε είδους εκμετάλλευση, χωρίς αξιοπρέπεια στους μισθούς και στις συντάξεις, χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέτρα που παίρνονται για μας χωρίς εμάς, δεν έχουν καμία λογική γιατί οδηγούν στη διάλυση και όχι στην ανάπτυξη της χώρας, εξαθλιώνουν και δεν αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών, δεν σέβονται τις στοιχειώδες ανάγκες μας. Οδηγούμαστε σε εργασιακές σχέσεις τριτοκοσμικών χωρών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κοινωνική εξαθλίωση, σύγχρονη δουλεία και εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μοναδική μας ελπίδα στη σημερινή κατάσταση είναι η συλλογική μας δράση, να αφήσουμε τον καναπέ μας και να αποφασίσουμε εμείς για τη ζωή μας. Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης μας την Τρίτη 18-10-11 στις 7.30 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, να αγωνιστούμε ενωμένοι για τα δικαιώματα μας».