Κοντά στο ένα εκατ. ευρώ φτάνουν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ιταλών Αγανακτισμένων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Τζιάνι Αλεμάνο.

Το σκηνικό στην «αιώνια πόλη» συνθέτουν οι σπασμένες βιτρίνες μαγαζιών, τα καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα και γενικά ένα απλωμένο πέπλο καταστροφής στο κέντρο.

Παράλληλα έντονη κριτική δέχεται η κυβέρνηση για την βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας, ενώ ο ιταλικός τύπος χαρακτηρίζει εκείνη τη μέρα ως το «Σάββατο της τρέλας». Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ρομπέρτο Μαρόνι, υπερασπίστηκε τη στάση της αναφέροντας πως σε αυτήν οφείλεται το ότι η Ρώμη δεν θρήνησε νεκρούς.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς, οι ζημιές για το δημόσιο ανέρχονται τουλάχιστον σε ένα εκατ. ευρώ, δίχως όμως να υπολογίζονται οι ζημιές σε ιδιωτική περιουσία. Επίσης περίπου 70 άτομα, πολίτες και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν, με τους τρεις από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέλος υπάρχουν καταγγελίες ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους βρίσκονταν και αστυνομικοι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook