H Apple διαφημίζει το Siri στο επίσημο site της με το motto «Η επιθυμία σου, διαταγή του». Και πραγματικά το Siri θα γίνει «υπηρέτης» των επιθυμιών σου, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι προνομιούχος ακόμη και σε καιρό κρίσης.

To Siri είναι δημιούργημα της ομώνυμης εταιρείας, την οποία η Apple εξαγόρασε τον Απρίλιο του 2010 έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενάμιση χρόνο αργότερα, η εντυπωσιακή αυτή λειτουργία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στις δυνατότητες του ολοκαίνουριου iPhone 4S και τη νέα έκδοση του iOS 5.0 που ενσωματώνει η συσκευή, μετατρέποντας το κινητό σου σε απόλυτο «προσωπικό βοηθό».

Πώς μπαίνεις στον κόσμο του Siri

Η λειτουργία Siri ενεργοποιείται πιέζοντας παρατεταμένα το κεντρικό home button της συσκευής. Πρόκειται για το «μαγικό» πλήκτρο που θέτει το iPhone 4S υπό τις διαταγές σου! Τώρα το κινητό σου θα περιμένει να του μιλήσεις ώστε να σου απαντήσει. Χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ τη φωνή σου, το Siri σου επιτρέπει να κάνεις τα πάντα: να στέλνεις μηνύματα, να προγραμματίζεις meetings, να πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις και… αυτά είναι μόνο η αρχή!
Τι μπορείς να κάνεις με το Siri;

\"http://www.digitallife.gr/wp-content/uploads/2011/10/siri_hero.jpg\"

Μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνό σου σαν να είχες απέναντί σου έναν άνθρωπο! Μίλησέ του με εκφράσεις που χρησιμοποιείς καθημερινά όπως «Πες στη γυναίκα μου ότι θα αργήσω», «Υπενθύμισέ μου να καλέσω το γιατρό», «Υπάρχει κάποιο καλό μαγαζί με burgers εδώ γύρω;» και το Siri θα σε καταλάβει και θα σου απαντήσει! Στην ουσία, σου επιτρέπει πλέον να πραγματοποιείς συζητήσεις με το iPhone 4S σου. Το Siri δεν καταλαβαίνει μόνο τι του λες, είναι επαρκώς έξυπνο ώστε να γνωρίζει τι ακριβώς εννοείς. Έτσι, όταν ρωτήσεις αν «Υπάρχει κάποιο καλό μαγαζί με burgers εδώ γύρω» αυτό θα σου απαντήσει με τα εστιατόρια που βρίσκει. Αν συνεχίσεις λέγοντας απλά τη φράση «Και για tacos» το Siri θυμάται ότι το είχες ρωτήσει για εστιατόρια και ψάχνει, έτσι απλά, για μεξικάνικα στη γειτονιά σου. Και, βέβαια, μπορείς να συνεχίσεις να ρωτάς ό,τι θέλεις για όσο θέλεις, μέχρι να βρεις αυτό που αναζητάς. Το Siri δε θα κουραστεί να σε εξυπηρετεί.

Συνεργασία με εφαρμογές

Μπορείς να ζητήσεις από το Siri να στείλει μήνυμα στον πατέρα σου, να σου υπενθυμίσει να καλέσεις τον οδοντίατρο ή να βρεις μία διεύθυνση που θέλεις να επισκεφθείς και αυτό θα σου δείξει ποιες εφαρμογές πρέπει να χρησιμοποιήσεις και με ποιον πρέπει να μιλήσεις. Βρίσκει απαντήσεις για σένα από τον Παγκόσμιο Ιστό, χρησιμοποιώντας πηγές όπως το Yelp και το WolframAlpha. Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, ψάχνει πού ζεις, πού δουλεύεις και πού βρίσκεσαι. Έπειτα σου δίνει πληροφορίες και τις καλύτερες δυνατές επιλογές βασισμένες στην τρέχουσα θέση σου. Από τις λεπτομέρειες των επαφών σου, γνωρίζει ποιοι είναι οι φίλοι σου και η οικογένειά σου, το αφεντικό και οι συνεργάτες σου. Έτσι, μπορείς να πεις στο Siri πράγματα όπως «στείλε μήνυμα στον Κώστα ότι είμαι στο δρόμο» όταν πηγαίνεις στη δουλειά ή «Κάλεσέ μου ένα taxi» και αυτό γνωρίζει ακριβώς τι εννοείς και τι να κάνει.

\"http://www.digitallife.gr/wp-content/uploads/2011/10/siri_tap.jpg\"

Απεριόριστες δυνατότητες

Όταν χρειάζεται να κάνεις κάτι, απλά ζήτησε από το Siri να σε βοηθήσει να το πραγματοποιήσεις. Χρησιμοποιεί σχεδόν όλες τις εφαρμογές του iPhone 4S για να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Το Siri γράφει και στέλνει emails και γραπτά μηνύματα και τα διαβάζει σε σένα. Ψάχνει στον Παγκόσμιο Ιστό για οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζεις. Παίζει τα τραγούδια που θέλεις να ακούσεις. Σε βοηθάει να βρεις το δρόμο σου και εντοπίζει πράγματα γύρω σου που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Πραγματοποιεί κλήσεις, προγραμματίζει συναντήσεις, σε βοηθάει να θυμάσαι και σε… ξυπνάει. Το Siri σου βρίσκει σχεδόν τα πάντα. Και ακόμη μπορεί να σου μιλήσει!

Υποστήριξη υπαγόρευσης

Με το Siri μπορείς πλέον να υπαγορεύσεις στο κινητό σου τηλέφωνο αυτά που θέλεις. Αντί να πληκτρολογήσεις, πάτησε το εικονίδιο του μικροφώνου. Έπειτα, πες αυτό που θέλεις και το iPhone 4S θα σε ακούσει. Πάτησε το «Done» και το iPhone 4S άμεσα θα μετατρέψει τις λέξεις σου σε κείμενο. Χρησιμοποίησε την υπαγόρευση για να γράψεις μηνύματα, να κρατήσεις σημειώσεις, να ψάξεις στον Παγκόσμιο Ιστό και πολλά περισσότερα. Η υπαγόρευση δουλεύει και με third-party apps, έτσι μπορείς να ενημερώσεις το status σου στο Facebook, να tweetάρεις ή να γράψεις και να στείλεις Instagrams.

Γλώσσες και συσκευές που υποστηρίζει

Να σημειώσουμε ότι το Siri είναι, προς το παρόν, διαθέσιμο μόνο για την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα και λειτουργεί αποκλειστικά με το νέο iPhone 4S. Ελπίζουμε σύντομα, πάντως, να δούμε και την ελληνική version της συσκευής.

Δείτε ένα hands-on του χρήστη του Youtube Wuphle για το Siri στο iPhone 4S

Δείτε το επίσημο video της Apple για το Siri στο iPhone 4S


(digitalife)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook