Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της 19ης Οκτωβρίου.

Με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης καθώς και στη Γ.Σ του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 του μήνα στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

 \”Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, καλεί τους συναδέλφους καταστηματάρχες, να συμμετάσχουν στην μεγάλη κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου 2011 και να παραμείνουν τα καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ σε όλη την αγορά.

Η ανικανότητα, η ανεπάρκεια η αδράνεια, η καθυστέρηση και η αναποτελεσματικότητα στη λειτουργία του Κράτους και της Κυβέρνησης για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και δεσμεύσεων, οδηγεί για πολλοστή φορά σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα ,αδιαφορώντας παντελώς για τις αντοχές μας.

Ως εκπρόσωποι της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχειρηματικότητας εκφράζουμε την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας και των εργαζομένων μας για τον ολοένα διευρυνόμενο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική αγορά.

                                            ΛΕΜΕ ΝΑΙ

1.         Στις μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κράτους

2.         Στην προσπάθεια για νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών

3.         Σε μια βιώσιμη και οριστική λύση για τη σωτηρία της χώρας

                                     ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ ΟΧΙ

1.         Στην εξοντωτική φοροεπιδρομή

2.         Στο «στέγνωμα» της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες.

3.         Στην «άλωση» της αγοράς από τις πολυεθνικές.

4.         Στη γεωγραφική απελευθέρωση του υπαιθρίου εμπορίου.

5.         Στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την κατάργηση της μεσαίας ελληνικής παραγωγικής τάξης.

6.         Στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Ε.Γ.Σ.Ε.Ε.

                                       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.         Ένα νέο περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό, με πυλώνα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

2.         Άμεση ενεργοποίηση ΕΣΠΑ.

3.         Ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

4.         Κατάργηση του αναχρονιστικού και γραφειοκρατικού ΚΒΣ.

5.         Πάταξη της φοροδιαφυγής.

6.         Αντιμετώπιση της παραοικονομίας και του παραεμπορίου-λαθρεμπορίου.

7.         Την ουσιαστική παρέμβαση του κράτους για να διασφαλιστεί η απαιτουμένη ρευστότητα στην αγορά με πλήρη και ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ.

8.         Εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων του Κράτους και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων προς την αγορά.

9.         Παράταση της αποπληρωμής του ΤΕΜΠΜΕ.

10.       Μικρότερο κι αποτελεσματικότερο κράτος.

 Την Πέμπτη 13/10/2011 οι εκπρόσωποι στο Ρέθυμνο των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΒΕ,ΕΣΕΕ) κ Γιώργος Νικολιδάκης, κ. Νίκος Δερεδάκης, κ. Κοσμάς Περπυράκης,       κ. Μανώλης Ψαρουδάκης έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου με σκοπό να δείξουν το αλληλέγγυοτης κοινωνίας στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου δήλωσε :

“η αβεβαιότητα αδρανοποιεί κάθε σχεδιασμό για το μέλλον, αναστέλλει προγραμματισμούς, συρρικνώνει όνειρα, περιορίζει τις επιδιώξεις μας, εν τέλει μειώνει την ζωή μας. Η χώρα χρειάζεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της όχι μόνο στις αγορές, όχι μόνο στους δανειστές αλλά και στους πολίτες της και σύντομα γιατί όσο αργότερα παίρνονται οι αποφάσεις τόσο αναποτελεσματικές είναι, όσο καθυστερημένες είναι, τόσο αρνητικές. Η κυβέρνηση πρέπει να διώξει τον φόβο, την αβεβαιότητα από την ψυχή των νέων ανθρώπων, να δώσει σχέδιο και προοπτική στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά και να εμπνεύσει ασφάλεια στους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αν δεν γίνουν αυτά, «τα πακέτα» θα έρχονται, άλλα τα χρήματα θα αποτελούν «γραμματόσημα» σε σφραγισμένες επιταγές, σε σφραγισμένα καταστήματα,σε σφραγισμένες ζωές, σε σφραγισμένες ψυχές.”

Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και από όλα τα κόμματα να ακούσουν την φωνή των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών, των εργαζόμενων μας και των οικογενειών μας για επιβίωση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook