Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκινάει το αποκριάτικο ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος αναβιώνει για δεύτερη χρονιά το Καστρινό Καρναβάλι.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 19 Φεβρουαρίου, με τις Φιλαρμονικές ορχήστρες των Δήμων Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας, που θα αρχίσουν το πανηγύρι της Αποκριάς με τη χαρούμενη μουσική τους στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Ο παραδοσιακός «Τελάλης» με την παρέα του, ξυλοπόδαρους και μασκαράδες βγαίνει στα σοκάκια και τελαλίζει: «Καστρινοί ε Καστρινοί ελάτες απόψε στις 8 στην πλατεία Δημαρχείου θα γίνουν Πράματα και Θάματα!».

Στις 8 τα φώτα ανάβουν στη Λότζια. Οι χορευτές της σχολής «Nenas Academy» ανεβαίνουν στην εξέδρα και δίνουν το ρυθμό της παράστασης.

Οι καταπληκτικοί «Sa.I.a.t.a. the Band» συνεχίζουν με μουσική, χορό, σκετς, ακροβατικά και ζογκλερικά κόλπα!

Τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό και ο δήμαρχος δίνει το αίσθημα έναρξης του Καστρινού Καρναβαλιού.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου

Στις 10:30 στην πλατεία Δημαρχείου. Στις 11:00 η παρέλαση ξεκινά με τη Φιλαρμονική, το πανό, τα λάβαρα, τις καραμούζες και τις σφυρίχτρες για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τελικό προορισμό την πλατεία Ελευθερίας.

Οι ομάδες των παιδιών από 9 έως 12 ετών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 2ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο της πλατείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook