Πόλεμος στο διαδίκτυο ανάμεσα σε καλλιτέχνες έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη συναυλία που έχει ανακοινωθεί για τις 24 Οκτωβρίου με στόχο την στήριξη του Προέδρου της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια.

Είναι αλήθεια ότι ο Κύπριος Πρόεδρος μετά το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση Λεμεσού, στο οποίο του καταλογίζονται σοβαρές ευθύνες βρίσκεται απομονωμένος πολιτικά με μόνο το (κομμουνιστικό) ΑΚΕΛ να τον στηρίζει, την ώρα που έχει να περάσει δύσκολα για τη δοκιμαζόμενη οικονομία νομοσχέδια στη Βουλή.

Η συναυλία με ομιλητή τον κ. Χριστόφια και με σύνθημα «Πάνω απ΄ όλα η Κύπρος» πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις μέσω διαδικτύου ανάμεσα στους καλλιτέχνες που τα ονομάτά τους εμφανίσθηκαν στα διαφημιστικά φυλλάδια. Οι περισσότεροι άρχισαν ηλεκτρονικά να ακυρώνουν τη συμμετοχή τους.

Πρώτη η κυρία Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στηρίζω τον εκάστοτε Κύπριο Πρόεδρο όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Δεν γνώριζα τους ακριβείς λόγους της εκδήλωσης και γι΄ αυτό αποφάσισα να μην λάβω μέρος. δεν επιθυμώ να λάβω θέση σε πολιτικές διενέξεις που αφορούν την πολιτική ζωή στην Κύπρο. Εννοείται πως σέβομαι απόλυτα το κυπριακό λαό και ουδέποτε είχα πρόθεση να τον προσλάβω».

Ακολούθησε η κυρία Μελίνα Ασλανίδου η οποία στην ιστοσελίδα της σημειώνει: «Θέλω να ενημερώσω όλους τους φίλους πως η αρχική μου απόφαση να μην συμμετάσχω στη συναυλία είναι η μόνη αλήθεια. Ευχαριστώ για την κατανόηση».

Η κυρία Μελίνα Κανά γράφει: «ενώ μου προτάθηκε να λάβω μέρος στη συναυλία που θα γίνει στην Κύπρο στις 24/10 2011, η απάντηση είναι αρνητική. Επομένως, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν θα συμμετάσχω στην εν λόγω συναυλία».

Ακύρωσαν επίσης τη συμμετοχή τους έως τώρα και η Γλυκερία, οι αδελφοί Κατσιμίχα και πολλοί άλλοι, ενώ άλλοι καλλιτέχνες επικρίνουν τους συναδέλφους τους που ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην συναυλία για την στήριξη του Προέδρου.