Έκκληση προκειμένου να υποχωρήσουν και να ξεμπλοκάρουν τα χρήματα που έχουν «δεσμεύσει» από τον Ο.Π.Α.Π έκανε την Δευτέρα το πρωί ο Νίκος Μαχλάς προς τους πρώην μεγαλομετόχους της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρη και Μανόλη Βατσινά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ χαρακτήρισε οριακή πλέον την κατάσταση στην ομάδα σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό και τόνισε ότι αν δεν βρεθεί λύση μέχρι την Τετάρτη η ομάδα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για την διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Μαχλάς τόνισε: «Δίνουμε αυτή τη συνέντευξη για να ενημερώσουμε όλους στην ομάδα, όπως κάνουμε για όλα τα σημαντικά θέματα, για τι έχουμε κάνει με τους πρώην μεγαλομετόχους. Θα ήθελα όμως πρώτα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την επιτυχία στην Τούμπα και πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλα ανάλογα καλά αποτελέσματα στο μέλλον.
Δεν θέλω να υπάρχουν παρεξηγήσεις, εμάς δεν μας αρέσει να βγαίνουμε και να μιλάμε στον αέρα αλλά με ντοκουμέντα. Έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες κάποιους αγώνες, όπως αυτούς με τα στημένα όπου φάνηκε η αλήθεια και είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε περάσει ακραίες καταστάσεις και δυστυχώς είμαστε στην ομάδα σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ομάδας, αλλά έτσι είναι και πρέπει να συνεχίσουμε».

Στη συνέχεια ο Νίκος Μαχλάς έκανε μια αναδρομή στην πορεία των διαπραγματεύσεων που έγιναν μέχρι τώρα με τον Φ. Βατσινά λέγοντας : «Ορισμένες φορές τα πράγματα παίρνουν πορεία που δεν την περιμένεις. Έχουμε το βάρος της συμφωνίας με τους πρώην μεγαλομετόχους που έγινε στις 22/9 στο γραφείο του τέως μεγαλομετόχου, όπου και είχαμε συμφωνία και με τους δύο, παρουσία και των δικηγόρων. Είχαμε πει ότι για να προχωρήσουμε θα έπρεπε να ξεμπλοκαριστούν τα χρήματα, γιατί είναι σημαντικό για να προχωρήσει η ομάδα.
Είχαμε μια καθυστέρηση λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση με τα «στημένα» από τα τηλεοπτικά και με τον ΟΠΑΠ. Στη συμφωνία που είχαμε τότε ήμουν χαρούμενος καθώς πίστευα ότι είχαν τακτοποιηθεί όλα, αλλά μετά από μια εβδομάδα είχαμε πάλι τα ίδια και φτάνουμε σήμερα να έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι.
Στις 13/10 βρέθηκαν πάλι οι κ.κ. Κουτάντος και Τουγλής με τον πρώην μεγαλομέτοχο και τον δικηγόρο του για να βρεθεί λύση. Είχαμε προτείνει 200 χιλιάδες ευρώ, με την πρώτη δόση 30/10 να πάρουν 50 χιλιάδες, τη δεύτερη στις 30/11 να πάρουν άλλες 50, την επόμενη 30/1, άλλες 50 χιλιάδες και την επόμενη 30/4 για τις υπόλοιπες 50, συνολικά για το ποσό των 200 χιλιάδων. Πίστευα ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Η καινούργια πρόταση που έγινε ήταν να πάρουν 300 χιλιάδες σε 4 δόσεις αλλά δεν τα δέχθηκαν γιατί ήθελαν να εξασφαλίσουν και το υπόλοιπο ποσό ή να το πάρουν εφάπαξ. Αυτό δεν ήταν εύκολο γιατί δεν υπάρχουν τόσα χρήματα και καταλαβαίνουμε τι κακό υπάρχει στην ομάδα. Δεν τα λέω αυτά για να υπάρχει διχόνοια, αλλά για να κάνω έκκληση στους αδερφούς Βατσινά να βοηθήσουν την κατάσταση στην ομάδα, γιατί έχει φτάσει στα άκρα. Αν δεν πάρουμε τα χρήματα μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, πλέον για το άμεσο μέλλον της ομάδας.
Δεν θέλαμε να κόψουμε κάτι από τα χρήματα, αλλά να δίνονται με δόσεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Αν δεν συναινέσουν τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αν δεν έρθει συμφωνία δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Εγώ δεν θα μπορώ να παλεύω όπως πάλευα, γιατί ουσιαστικά μας έχουν κοπεί τα φτερά για να πάμε μπροστά και η ομάδα θα πάει πάρα πολύ πίσω.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την στάση των αδερφών Βατσινά o N. Μαχλάς τόνισε :
«Δεν θέλω να τους κρίνω για να πω τι σκοπό έχουν, πιστεύω ότι και αυτοί αγαπάνε την ομάδα και θα πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν μια λύση για το καλό της ομάδας και όλων όσων θέλουν το καλό της. Είναι άδικο να ματώνουμε και κάποιοι να προσπαθούν να κάνουν κακό. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση να βγούμε από το τέλμα. Περιμένω μέχρι την Τετάρτη, γιατί αλλιώς δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, η κατάσταση έχει φτάσει το απροχώρητο και είναι κάτι που πρέπει να το ξέρει ο κόσμος».

Για το αν επιδιώξει νέα συνάντηση με τους αδερφούς Βατσινά είπε: «Ζούμε σε δύσκολες εποχές, η ΠΑΕ δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε όλο τον κόσμο, εγώ είμαι διαχειριστής και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε αυτό το ρόλο, αλλά και εγώ κάποια στιγμή δεν θα μπορώ. Οι συναντήσεις που έχουν γίνει είναι καλές και για τις δύο πλευρές και όχι μόνο για εμάς. Θέλουμε μια διευκόλυνση. Δεν βλέπουμε πολλούς να θέλουν να πληρώνουν αυτές τις εποχές 50 χιλιάδες κάθε μήνα. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Έχουμε μια καλή ομάδα και δεν πρέπει να υπάρχουν καταστάσεις που μας πηγαίνουν πίσω. Υπάρχει διασφάλιση για τα χρήματά τους από τα τηλεοπτικά, αλλά και τις επιταγές που έχουν από τον κ. Κουράκη. Πρέπει να γίνει κάτι».

Για το αν είναι θέμα κόντρας των πρώην με τον Κουράκη, ανέφερε: «Ίσως να υπάρχει κόντρα, αλλά δεν πρέπει, ότι έχει γίνει έχει γίνει. Έχουν γίνει λάθη από όλους μας όμως έχουμε βγει ζωντανοί μέσα από αυτά τα λάθη. Τα βάλαμε με όλους και με όλα και με το δίκιο μας και ενωμένοι τα καταφέραμε. Δεν πρέπει να υπάρχουν καπρίτσια, γιατί δεν έχει κανείς να χωρίσει τίποτα με κανέναν και μόνο κακό κάνουν στην ομάδα»

Για τις διασφαλίσεις που θέλουν οι πρώην μεγαλομέτοχοι: «Δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτα άλλο πέραν των τηλεοπτικών και των επιταγών που έχουν. Δεν μπορούμε ούτε το γήπεδο να δώσουμε σαν εγγύηση, ούτε τα σπίτια μας. Χωρίς τα χρήματα αυτά που έχουν μπλοκαριστεί, η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει».

Για τα εφόδια που έχει η ομάδα τώρα: «Δεν έχουμε τίποτα, ουσιαστικά και εγώ είμαι σαν τον κόσμο, ότι μπορούμε το έχουμε κάνει και μπορώ να πω ότι απορώ που βρίσκουμε τη δύναμη. Αν δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι δεν θα έχουμε λόγο να είμαστε εδώ. Παλεύουμε με δύσκολες καταστάσεις. Δεν ξέρω αν είναι λύση η παραίτηση και δεν το λέω για να βάλω σε σκέψεις κάποιους άλλους, αλλά δεν έχω να κάνω κάτι άλλο, δεν έχω εφόδια και κάπου σταματάνε οι αντοχές. Ήδη έχω καταστρέψει κάποια προσωπικά πράγματα που δεν είναι για να τα συζητάμε. Έχω καταφέρει να κρατήσω την ομάδα αγαπημένη και θέλω το ίδιο για όλους. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει αυτό, να είναι όλοι ένα, κόσμος, παίκτες, διοίκηση και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τους παίκτες να είναι απλήρωτοι τόσους μήνες. Να καταλάβουν ότι από αυτή την ιστορία μόνο η ομάδα έχει να χάσει».

Για το οικονομικό πλάνο της ομάδας, υπογράμμισε: «Το πλάνο που έχουμε κάνει με τους παίκτες αυτούς που έχουμε και είναι ποιοτικοί και έχοντας ρίξει το μπάτζετ, είχαμε καταφέρει να πληρώνουμε τους παίκτες στην ώρα τους. Υπάρχει ένα έλλειμμα 1,5 εκ που είναι από προηγούμενες καταστάσεις και είναι το μεγάλο μας αγκάθι και αν δεν πάρουμε αυτά τα χρήματα μπορεί να καταλάβει κανείς τι κακό γίνεται στην ομάδα»

Στις αναφορές που έκανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΦΗ, είπε επίσης: «Θέλω οι άνθρωποι αυτοί να βοηθήσουν και να μην φτάσουμε πάλι στα δικαστήρια, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πάλι ανάκληση. Γιατί όμως να μην τα βρούμε με την πρόταση που έχομε κάνει. Δεν είναι λίγο να δίνεις 100 χιλιάδες και μετά άλλες 50 κάθε μήνα. Έτσι βοηθάς και τον εαυτό σου παίρνοντας τα χρήματα, αλλά και την ομάδα. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτονται, αλλά είναι άδικο. Δεν θέλω να μιλάω με σκληρές εκφράσεις και να κρίνω άσχημα, αλλά το ίδιο θέλω και από αυτούς απέναντι στην ομάδα και απέναντί μου. Δεν είναι στην ομάδα ο κ. Κουράκης, αλλά εγώ. Θα πρέπει να δείξει τον ίδιο σεβασμό που δείχνω εγώ. Αυτό που γίνεται είναι κακό για όλους και πάνω από όλα για την ομάδα. Μέσα από τα προβλήματα γίνεσαι πιο δυνατός. Δεν είναι τα χρήματα που σε κάνουν χαρούμενο, αλλά χωρίς αυτά δεν μπορεί να προχωρήσεις. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν προπονητή και ποδοσφαιριστές με ποιότητα σαν άνθρωποι πάνω από όλα και για αυτό η ομάδα αυτή επιβιώνει στα δύσκολα. Έχουμε και τον κόσμο που μας στηρίζει και όλα αυτά δίνουν δύναμη στην ομάδα. Όταν δεν μπαίνει μπροστά το Εγώ, αλλά το Εμείς, η ομάδα μπορεί να πηγαίνει καλά και το έχουμε δει πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook