Την παροχή βοήθειας στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ) σε έκτακτες περιπτώσεις, από τους στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία ζητά από τους Υπουργούς, Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

Με επιστολή που κατέθεσε στους Υπουργούς, ο Χανιώτης πολιτικός αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα στα αεροδρόμια της χώρας και είχαν ως αποτέλεσμα, πολύωρες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των πτήσεων με αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στον εισερχόμενο τουρισμό όσο και γενικότερα στην οικονομία αλλά και ταλαιπωρία  στο επιβατικό κοινό.

Ο κ. Βαλυράκης σημειώνει ότι το πρόσφατο blackout στο σύστημα ηλεκτρικής τροφοδοσίας στο ραντάρ του ΚΕΠΑΘ, δημιούργησε πολύωρες καθυστερήσεις με αρνητικό αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο για την χώρα μας καθώς για πρώτη φορά, ανέκυψε θέμα ασφάλειας πτήσεων. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι, οι καθυστερήσεις για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (πτήσεις τσάρτερ) κάνουν δυσβάσταχτα τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν και είναι πολύ πιθανόν οι εταιρίες αυτές να διακόψουν τις πτήσεις τους στα ελληνικά αεροδρόμια.

Καταλήγοντας ο κ. Βαλυράκης ζητά από τους κ.κ. Μπεγλίτη και Ραγκούση να εξετάσουν το ενδεχόμενο της παροχής βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις (απεργίες, τεχνικά προβλήματα κλπ), και μόνο, στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ) από τους στρατιωτικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Εάν εφαρμοστεί αυτό δεν θα παρουσιαστούν ξανά στο μέλλον ανάλογα προβλήματα εκτέλεσης πτήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, τον τουρισμό αλλά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.