Υπό την προστασία των συγγενών της τίθεται η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, η Λιλιάν Μπετανκούρ του Οίκου L\’Oreal, καθώς η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι πάσχει από άνοια και Αλτσχάιμερ και δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τη μυθώδη περιουσία της.

Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει στο δικαστήριο η κόρη της, Φρανσουάζ. Μητέρα και κόρη βρίσκονται στα χαρακώματα εδώ και πολλά χρόνια.

Οι δικηγόροι της 88χρονης, πάντως, δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση. Νωρίτερα, η ίδια η ηλικιωμένη κληρονόμος είχε απειλήσει ότι θα εγκαταλείψει τη Γαλλία, αν το δικαστήριο δικαιώσει την κόρη της.

«Το χειρότερο από όλα είναι να εξαρτάσαι από την Φρανσουάζ» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Μπετανκούρ τίθεται υπό την κηδεμονία του εγγονού της Ζαν-Βικτόρ Μέγιερς, ενώ την περιουσία της θα διαχειρίζονται ο Ζαν-Βικτόρ και ο έτερος αδελφός του.

Η οικογενειακή διαμάχη για τα δισεκατομμύρια της 88χρονης ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η κόρη κατήγγειλε τον φωτογράφο Φρανσούα-Μαρί Μπανιέ ότι εκμεταλλεύεται την κακή κατάσταση της υγείας της μητέρας της με στόχο να του μεταβιβάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της.

\"http://nimg.sulekha.com/others/original700/liliane-bettencourt-jean-paul-agon-francoise-bettencourt-meyers-2011-3-3-14-22-13.jpg\"
Mάνα και κόρη σε παλαιότερες ενδεχόμενως πιο ευτυχισμένες στιγμές  

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι ο φωτογράφος είχε βάλει στο «μάτι» έργα τέχνης και μετρητά συνολικής αξίας 1 δισ. ευρώ.

Τελικά η υπόθεση εξελίχθηκε σε πολιτικό σκάνδαλο, αφού στην πορεία προέκυψε ότι φάκελοι με μετρητά έφευγαν από το γραφείο της Μπετανκούρ με παραλήπτη το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί.

Για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα επικράτησε «εκεχειρία» μεταξύ μητέρας και κόρης, ωστόσο, ήταν προφανές ότι η μάχη θα συνεχιζόταν…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook