Εντείνεται και επαυξάνεται η βοήθεια της Εκκλησίας σε αναξιοπαθούντες αναφέρει η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης σε συνεδρία της υπό την Προεδρία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης τονίζει επίσης ότι θα εκδώσει Δελτίο Τύπου, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι παγκρήτιες εκκλησιαστικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των Ιερών Μητροπόλεων, των Ιερών Μονών και των Ενοριών, η προσφορά τους στο πολυσυζητημένο θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας και η καταβολή της νόμιμης φορολογίας προς τη Χώρα μας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε στο Ηράκλειο σε Τακτική Συνεδρία, την 17η Οκτωβρίου 2011, υπό την Προεδρία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.
Ως Ιερά Σύνοδος εκφράζομε τον έντονο προβληματισμό και τη μεγάλη αγωνία μας για τα αυξανόμενα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποί μας, γνωρίζομε δε στον ευσεβή λαό μας, ότι το φιλανθρωπικό έργο, το οποίον ήδη υλοποιείται σε όλες τις Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Κρήτης και στις περισσότερες Ενορίες, με τη μέριμνα και την φροντίδα των κατά τόπους Σεβ. Αρχιερέων, εντείνεται και επαυξάνεται, προκειμένου να ανακουφισθούν, κατά το μέτρον του δυνατού, οι ανάγκες του δοκιμαζομένου λαού μας.
Προσεχώς, μάλιστα, η Εκκλησία Κρήτης θα εκδώσει Δελτίο Τύπου, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι παγκρήτιες εκκλησιαστικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των Ιερών Μητροπόλεων, των Ιερών Μονών και των Ενοριών, η προσφορά τους στο πολυσυζητημένο θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας και η καταβολή της νόμιμης φορολογίας προς τη Χώρα μας.

Η Εκκλησία μας πάντοτε συμπορευόταν με το λαό, πάντοτε ήταν, είναι και θα είναι Μητέρα των ανθρώπων, θα αναζητεί δε τρόπους και δυνατότητες να προσφέρει ελπίδα, ενδυνάμωση ψυχής, βοήθεια, ανάπαυση και διέξοδο στα πολλά σημερινά αδιέξοδα, τα οποία απειλούν την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια του τόπου μας.
Έτσι και τώρα, δεν αγνοούμε την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί αδελφοί μας, δεν αδιαφορούμε γι’ αυτήν, αλλά συμπαραστεκόμαστε σ’ όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους ηθικά και υλικά χωρίς καμμιά ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

Ταυτόχρονα, ως Ιερά Σύνοδος, επιθυμούμε να διατρανώσουμε το μήνυμα ότι όλοι μαζί είναι απαραίτητο να συνταχθούμε και να ενωθούμε για την υπέρβαση της κρίσεως αυτής και την γρήγορη αντιμετώπιση των δυσκολιών με ενότητα, σύμπνοια, δύναμη και ελπίδα στο Θεό. Να αναζητήσουμε στην αγάπη για τον πλησίον και τον συνάνθρωπό μας, τον κατεξοχήν τρόπο ύπαρξης και ζωής και να επαναπροσδιορίσουμε τον στόχο και τον σκοπό της ζωής μας. Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και να αναζητήσουμε πρότυπα νέας ζωής και κοινωνίας στις πατρογονικές ρίζες μας.

Η πίστη μας στην Πρόνοια του Θεού, η αγάπη και το χρέος μας προς την Πατρίδα μας την Ελλάδα, θα μας επαναφέρουν στον αγώνα και την προσπάθεια, ώστε για μια ακόμη φορά να ξεπεράσουμε τη σημερινή δύσκολη κατάσταση και να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Η Ιερά Σύνοδος, τέλος, δέχθηκε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ενώσεως Συνδέσμων των Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους, άκουσε δε με προσοχή, αγάπη και πολλή κατανόηση τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και ανταλλάχθηκαν μεταξύ μας χρήσιμες απόψεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook