Έτοιμος για να αναχωρήσει για την λίμνη Κερκίνη όπου θα αφεθεί ελεύθερος, είναι ο πελεκάνος της Γεωργιούπολης, μετά την \”αποτοξίνωση\” απο αλκοόλ που του έγινε στον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Αγρίων Ζώων Αλκυόνη στην Πάρο.

Πρόκειται για τον πελεκάνο που είχαν ποτίσει κάποιοι ανεγκέφαλοι στη Γεωργιούπολη Χανίων με αλκοόλ, και ο οποίος είχε βρεθεί σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση. Ευτυχώς ο θηλυκός πελεκάνος έγκαιρα μεταφέρθηκε στην Πάρο, όπου οι αξιέπαινοι επιστήμονες του κέντρου της έσωσαν τη ζωή.

Η πελεκανίτσα, που μέχρι το καλοκαίρι αποτελούσε τη μασκότ της Γεωργιούπολης, πρόκειται να απελευθερωθεί στην Κερκίνη των Σερρών στις αρχές Νοεμβρίου. Μαζί θα απελευθερωθούν και άλλοι τρεις Πελεκάνοι, ένας νεαρός ροδοπελεκάνος και δύο νεαροί αργυροπελεκάνοι.

Καθοριστική σημασία στην ανάρρωση του Πελεκάνου της Γεωργιούπολης, ήταν η παρέα που έκανε με το νεαρό ροδοπελεκάνο της φωτογραφίας, καθώς η παρουσία του, της ελαχιστοποίησε το άγχος!

Επίσης, στη πρώτη φάση της θεραπείας η πελεκανίτσα της Κρήτης έπασχε από σοβαρή αφυδάτωση, αλλά οι πολύωρες καθημερινές φροντίδες του άλλου πελεκάνου στην κυριολεξία της έσωσαν τη ζωή!

Με τρυφερότητα της μετέφερε συνεχώς νερό στο λαιμό με το ράμφος του και όταν της προσέφερε αρκετό νερό μετά της φρόντιζε το φτέρωμα. Αυτό για να καταλαβαίνουν κάποιοι, ότι άλλοι είναι τα «ζώα».

(cretanbeaches.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook