Έφτασε η στιγμή που η Yamaha θα καταπιανόταν ακόμα μία φορά με το μέγιστο sport scooter της, το TMax. Έτσι παρουσίασε ένα βίντεο (teaser), με το οποίο μας ανοίγει την όρεξη.

Να σας πούμε εξαρχής πως πέρα από τo βίντεο, δεν υπάρχουν ακόμα άλλα στοιχεία, ενώ ακόμα και αυτό αφήνει ελάχιστα πράγματα να φανούν. Ας πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα. Η εταιρεία των τριών διαπασών αναφέρει πως: «το 2000 το ΤΜax άλλαξε τα πάντα, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία scooter, τα Sports Maxi-Scooter. Και το 2012, το TMax ανανεώνεται, δεχόμενο μια πληθώρα βελτιώσεων».

Ποιες είναι αυτές οι βελτιώσεις; Κανείς δε γνωρίζει, ενώ η Yamaha ανακοινώνει πως «θα μάθετε περισσότερα στις 7 Νοεμβρίου, στην έκθεση του Μιλάνου». Δε γνωρίζουμε αν οι ανανεώσεις είναι μικρής κλίμακας, ή αν η Yamaha καταπιάστηκε με το TMax σε βάθος. Ούτε γνωρίζουμε αν έχει αλλάξει κάτι σε κινητήρα και κυβισμό. Γιατί ασχολούμαστε με τα κυβικά; Μα γιατί, στο βίντεο μαθαίνουμε πως… «ένας TΜaxista (οπαδός του TΜax), έχει μία μόνο επιλογή. Το Maximum (μέγιστο)»… και… «για αυτό, η Yamaha θα ξεπεράσει για μια ακόμη φορά το μέγιστο».

Ναι, αλλά το Tmax έχει εδώ και καιρό απολέσει το Maximum τουλάχιστον όσο αφορά στα κυβικά, αφού υπάρχουν πολλά μεγαλύτερα σε κυβισμό scooter (στα 600, 650, 700 και 800 κυβικά). Λέτε… να δούμε ένα TMax στα 900 κυβικά; Με τον κινητήρα του TDM; Ευσεβείς πόθοι ίσως, αλλά τα όνειρα δεν κοστίζουν…

Δείτε το βίντεο:
(mototriti)