Το YouTube ανακοίνωσε χθες τη νέα υπηρεσία του Merch Store, μέσα από την οποία θα πωλούνται σε fans και επισκέπτες του site, διάφορα εμπορεύματα καλλιτεχνών, εισιτήρια για συναυλίες, digital downloads καθώς και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

Για την υπηρεσία του αυτή το YouTube συνεργάζεται με πολλές διαφορετικές εταιρίες όπως την TopSpin για τις πωλήσεις που αφορούν εμπορεύματα καλλιτεχνών και εισιτήρια συναυλιών, την SongKick επίσης για εισιτήρια συναυλιών καθώς και συνεργασία με iTunes και Amazon για όλες τις συναλλαγές μουσικών downloads.

http://socialtimes.com/files/2011/10/YouTube-Music-Shop.jpgΔεν έχει αναφερθεί με ακρίβεια το πώς ακριβώς θα μοιραστούν τα έσοδα από αυτήν την ενέργεια αυτή ,παρόλα αυτά το YouTube ισχυρίζεται ότι θα έχει μόνο ένα μικρό ποσοστό κέρδους επί των πωλήσεων και πως η αμοιβή των καλλιτεχνών θα παραμένει ίδια ανεξαρτήτως καναλιού και δεν θα παίζει ρόλο αν οι πωλήσεις γίνονται αποκλειστικά από το Merch Store.

Όπως γράφει το gugoo.gr, η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους άπειρους χρήστες του YouTube να δουν και μοιραστούν τα video των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, να αγοράσουν cd και εισιτήρια για τις συναυλίες τους, αυξάνοντας έτσι και το engagement μεταξύ χρηστών και καλλιτεχνών. Το Merch Store αναμένεται να ξεκινήσει την δράση του παγκόσμια μέσα στις επόμενες εβδομάδες.