Σε προειδοποίηση της Ιαπωνίας για αρνητική επίδραση στην πιστοληπτική της αξιολόγηση, σε περίπτωση που η κυβέρνηση της χώρας δεν προχωρήσει στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τη μείωση του δημοσίου χρέους, προέβη την Τετάρτη η Moody ‘s.

Η Moody΄s Investors Service επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιαπωνίας Aa2 με σταθερό outlook, λέγοντας πως η πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας είναι πολύ μικρή.

Η Ιαπωνία δεν θα καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της για πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της μόνο μέσω της οικονομικής ανάπτυξης αλλά θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσει και σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του οίκου αξιολόγησης στο Reuters.

Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας κατά μια βαθμίδα σε AA-, τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από την κορυφαία βαθμίδα, επικαλούμενο την έλλειψη περιεκτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του τεράστιου δημοσίου χρέους από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook