Κορυφώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο

Δήμοι
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Τράπεζες
Στην 48ωρη απεργία, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αποφάσισαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, από την Τρίτη.

Πανεπιστημιακοί, Δάσκαλοι, καθηγητές
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.

Φαρμακοποιοί, οδοντίατροι
Εικοσιτετράωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Φούρνοι
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη και τα αρτοποιεία με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

Εμπορικά καταστήματα
Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, αρτοποιεία και περίπτερα.

Βενζινάδικα
Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα στις 19 Οκτωβρίου. Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομεία
Κλειστά είναι και θα παραμείνουν έως το τέλος της εβδομάδας τα ιατρεία του ΙΚΑ, ενώ σε καταλήψεις γραφείων διοίκησης και ταμείων στο σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων προχωρούν οι γιατροί ΕΣΥ που συμμετέχουν μαζί με το προσωπικό των μονάδων Υγείας στην 48ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ.

Δικηγόροι, δικαστές
Απεργούν έως τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι, ενώ οι δικαστές από την πραγματοποιούν από την Δευτέρα τρίωρες στάσεις εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι). Oι δικαστές προειδοποιούν ότι από τις 7 Νοεμβρίου δεν θα παίρνουν δικογραφίες στο σπίτι, αλλά θα ασκούν το λειτούργημά τους μόνο στα δικαστήρια μέσα στο νόμιμο ωράριο.

Εφοριακοί, τελωνειακοί
Απεργούν έως την Πέμπτη εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ απεργία διαρκείας έως και τις 27 Οκτωβρίου προκήρυξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Τα μέσα μεταφοράς
Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Το Mετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά. Κλειστοί, με εντολή της αστυνομίας, θα παραμείνουν οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Σύνταγμα, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση. Όλη τη μέρα δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι στο Tραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα Tρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη. Οι ιδιοκτήτες τους θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5:00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 5:00 π.μ. της Πέμπτης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook