Την πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριματοφόρων και επίταξη των φορτηγών οχημάτων, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή τέθηκε σε ισχύ από χθες το πρωί, ωστόσο τα ατομικά φύλλα της επιστράτευσης δεν είχαν επιδοθεί έως αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί και ο Περιφερειάρχης Αττικής να προβούν σε πολιτική κινητοποίηση των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών στους Δήμους Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, εξαιτίας της μακροχρόνιας μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

\”Τόσο η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όσο και η επίταξη των απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών οχημάτων αφορούν ΜΟΝΟ τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής\”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Σημειώνεται δε, ότι αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης επί της προσφυγής που έχει καταθέσει ο δήμος Αθηναίων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, δήλωναν έτοιμοι να πειθαρχήσουν, από τη στιγμή που θα έπαιρναν στα χέρια τους τις ατομικές προσκλήσεις, και προσέθεταν ότι στην περίπτωση που η απεργία κηρυχθεί παράνομη, οι εργάτες της αποκομιδής καλύπτονται από την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ώστε να συνεχίσουν να απεργούν και το επόμενο 48ωρο.

Κατά συνέπεια, οι οδηγοί θα κινούνται μεν στους δρόμους της Αττικής, αλλά χωρίς εργάτες και άρα, χωρίς να μαζεύουν σκουπίδια.


\”Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας\”

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Γ. Χαρίσης, έκανε λόγο για \”πανικό και σκοπιμότητα\” εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε για καθολική σύγκρουση.

Ο κ. Χαρίσης ανέφερε ότι υπάρχουν εργολαβικά συμφέροντα και οργανωμένο σχέδιο πίσω από την αποκομιδή και τη διαχείριση των σκουπιδιών, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκομιδή των σκουπιδιών, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να δουλέψουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook