Δύο άνδρες απο την Γουατεμάλα και το Καμερούν 40 και 24 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στα Χανιά καθώς προσπαθούσαν να πουλήσουν πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ,ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν βρέθηκαν και υλικά για την δημιουργία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων περιήλθαν πληροφορίες ότι τρία άτομα Αφρικάνικης καταγωγής αναζητούν ενδιαφερόμενους, τους οποίους μπορούν να προμηθεύσουν με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ευρώ.

Αφού εντοπίστηκαν οι δύο από τους παραπάνω, ήλθε αστυνομικός σε επαφή μαζί τους και συμφώνησαν να τους αποδώσει μεγάλο χρηματικό ποσό γνήσιων χαρτονομισμάτων προκειμένου να του αποδοθεί το διπλάσιο ποσό σε παραχαραγμένα, λαμβάνοντας οι ίδιοι σχετική προμήθεια ποσού γνησίων χαρτονομισμάτων.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά, επενέβησαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι όπως προέκυψε από την προανάκριση, μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, διακινώντας πλαστά χαρτονομίσματα.

Ακολούθησε έρευνα στο δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμεναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δεκαεπτά (17) χρωματισμένα πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ

Μεγάλος αριθμός φιαλιδίων με χημικά υγρά που χρησιμοποιούσαν για την επεξεργασία και δημιουργία των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Τεμάχια λευκού χαρτιού σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 20, 50 και 100 ευρώ όπως και

Ένα πλαστό διαβατήριο από Αρχές Νότιας Αφρικής.

Οι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη χαρτονομισμάτων και απάτη, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.