Σκληρή κριτική στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία κάνει με επιστολή της προς γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Σ’ αυτήν, αφού επικρίνει τη “λογική” των συγχωνεύσεων-καταργήσεων, αντιτίθεται στις επιχειρούμενες αλλαγές λέγοντας ότι “το νέο σχολείο που θα εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της αγοράς είναι πλέον πραγματικότητα ”.

Επίσης διαμαρτύρεται για τη συρρίκνωση της αθλητικής παιδείας, και τις γενικότερες περικοπές , ενώ υποστηρίζει ότι : “Το προηγούμενο διάστημα αρκετά σχολεία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους σε τεχνολογικό εξοπλισμό, μπήκαν σε προγράμματα ΕΣΠΑ όπως υποδείκνυε το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας έτσι το σχολείο επιχείρηση υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση και το διοικητικό του προσωπικό μάνατζερς. Ακόμα και οι πληρωμές κάποιων εκπαιδευτικών εντάχθηκαν σε προγράμματα ΕΣΠΑ”.

Σε άλλο σημείο οι γονείς τονίζουν: “Η επερχόμενη κατάργηση-διάλυση του Ο.Σ.Κ. α.ε., σε συνδυασμό με τη λογική της Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα, που υποχρεωτικά θα ακολουθήσουν οι Δήμοι για την λειτουργία των σχολείων, βάσει Καλλικράτη, θα οδηγήσει στην συνεκμετάλλευση των σχολικών χώρων, (βλ. κυλικεία, πάρκιν κ.λπ.). Έχουμε όλοι εμπειρία από το πώς γίνονται σήμερα οι επισκευές των κτηρίων.”

Η ΑΣΓΜΕ επίσης υποστηρίζει ότι τα νέα μέτρα και οι αποφάσεις, θα καταλήξουν στο διαχωρισμό των μαθητών ακόμη και μέσα στην ίδια τάξη.

athina9,84

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook