Δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάση του Κάσεϊ Μίτσελ ο ΑΓΟΡ μετά την λύση της συνεργασίας με τον Αμερικανό φόργουορντ που τιμωρήθηκε με δίμηνο αποκλεισμό λόγω χρήσης αναβολικών ουσιών.

Ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Μίτσελ είναι ο 25χρονος σούτινγκ γκάρντ (1.96 ύψος) Ντιόντε Κρίστμας που πέρυσι αγωνίστηκε για 13 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΓΟΡ για την απόκτηση του Κρίστμας αναφέρει :

«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Dionte Christmas (25 ετών, 1.96μ., shooting guard) για ένα χρόνο».

Το who is who του Κρίστμας

Ο Αμερικανός πέρυσι φόρεσε για 13 παιχνίδια την φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α1. Με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο Κρίστμας είχε 9,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Κρίστμας γεννήθηκε στη Philadelphia των ΗΠΑ και ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Samuel Fels High School. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Τεμπλ, ενώ το 2009 επιλέχθηκε από τους Φιλαδέλφεια 76ers.

Την περυσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Μερσίν, (είχε μέσο όρο 12,6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ σε 16 αγώνες), συνέχισε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Νίμπουργκ (παίζοντας σε 6 παιχνίδια με μ.ο. 8.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ), με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε και σε 3 ματς στο Eurocup.

Επίσης, έχει αγωνιστεί στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στην Χάποελ Αφούλα (2009-2010), με 19.5 μ.ο. πόντων, 3.2 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook