Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε από ιδιώτη για την ανεύρεση οστών, πιθανότατα ανθρώπου, στη θαλάσσια περιοχή του νησιού Λαζαρέτα των Χανίων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και προσωπικό της 28ης εφορίας εναλίων Βυζαντινών αρχαιοτήτων όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν τα οστά, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Χανίων για εργαστηριακό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Τα Λαζαρέτα

Στην νησίδα Λαζαρέτα που βρίσκεται Βόρεια από την παραλία της Νέας Χώρας των Χανίων και σε απόσταση περίπου 1200 μέτρων, οι Ενετοί ανέγειραν στον 17ο αιώνα ένα κτίριο – καραντίνα για τα πλοία που έφθαναν στα Χανιά με επιδημικές ασθένειες στους επιβαίνοντες.

Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα λοιμοκαθαρτήριο (Λαζαρέτο) στο οποίο διέμεναν σε καραντίνα οι επιβαίνοντες στα πλοία που είχαν επιδημικές ασθένειες, ενώ θεωρείται πιθανό και να μεταφέροντο εκεί απο την στεριά ασθενείς σε περιπτώσεις επιδημιών.

Το κτίριο που είχαν ανεγείρει οι Ενετοί, όπως φαίνεται κατεδαφίστηκε από τους Τούρκους και σήμερα πλέον στην νησίδα που έχει μήκος 200 μέτρων και πλάτος 70 μέτρων, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα σημάδια από τις κατασκευές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook