Η Honda δοκίμασε με επιτυχία το νέο Civic στην πίστα δοκιμών πρόσκρουσης στο Tochigi, στην Ιαπωνία.
 
Εκεί δοκιμάστηκε το νέο Civic σε συγκρούσεις με οχήματα διαφορετικών βαρών και μεγεθών και σε διαφορετικές γωνίες και ταχύτητες. «Θέλαμε να διασφαλίσουμε τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για τους πελάτες, μας σε πραγματικές συνθήκες» εξήγησε ο Mitsuru Kariya, επικεφαλής εξέλιξης του Civic. Το νέο Civic πετυχαίνει αυτό το στόχο, μεταξύ άλλων με τη δομή αμαξώματος Αdvanced Compatibility Engineering (ACE), ένα εμπρός πολυγωνικό πλαίσιο σχεδιασμένο για να προστατεύει την καμπίνα από παραμόρφωση με την κατανομή δυνάμεων μιας σύγκρουσης.

Το CMBS (Collision Mitigation Braking System) με το οποίο είναι εξοπλισμένο το νέο Civic είναι ένα σύστημα της Honda που παρακολουθεί και υπολογίζει συνεχώς την απόσταση μεταξύ του αυτοκινήτου και του προπορευόμενου οχήματος, προειδοποιώντας τον οδηγό όταν επίκειται μία σύγκρουση και συμβάλλει στη μείωση της σφοδρότητάς της όταν αυτή είναι αναπόφευκτη.
 
Το Civic υιοθετεί επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά προστασίας πεζών. Ανάμεσα στα στοιχεία προστασίας των πεζών είναι βάσεις καθαριστήρων που υποχωρούν σε μία σύγκρουση και βάσεις φτερών που απορροφούν ενέργεια.

 

Δείτε όλα τα βίντεο της Honda που αφορούν στο νέο Civic στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://multivu.com/players/English/51356-honda-motor-europe/

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook