Με \”επαναπροσδιορισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών\” θα επαναδημοπρατηθεί το έργο του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, μετά την προχθεσινή κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου, αφού δεν εμφανίστηκε ούτε μια εταιρεία για να υποβάλλει προσφορές.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής :

«Ο διαγωνισμός που διεξήχθη την 18-10-2011 για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου Κρήτης απέβη άγονος.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προκηρυχθεί με ανοικτή διαδικασία νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου, με κατάλληλο επαναπροσδιορισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών του και κατασκευή κατά φάσεις, ώστε να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του έργου στη σημερινή χρηματοπιστωτική συγκυρία.

Σημειώνεται ότι στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί οι κτηματολογικές μελέτες, ώστε οι απαλλοτριώσεις να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς.

H Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στην υλοποίηση ενός σύγχρονου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο θα συμβάλλει τις επόμενες δεκαετίες στην οικονομική ανάπτυξη της Μεγαλονήσου.»

Ουσιαστικά ο \”επαναπροσδιορισμός των τεχνικών χαρακτηριστικών\” προιδεάζει για \”ψαλίδισμα\” του έργου , κάτι το οποίο άλλωστε επιδιώκουν και οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοια έργα και για τον λόγο αυτό δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το έργο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook