Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε στη Βουλή τη λίστα με τα ονόματα των 1.739 μεγαλο-οφειλετών προς το Δημόσιο με ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και 751 ονόματα μεγαλο-καταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υψηλότερο ποσό οφειλής για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο φτάνει τα 636 εκατομμύρια ευρώ ενώ η υψηλότερη εξαγωγή καταθέσεων σε τράπεζα του εξωτερικού υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ονόματα μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού οι οποίοι δεν δικαιολογούν τα συγκεκριμένα ποσά καθώς σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις εμφανίζονται... φτωχοί.

Τα στοιχεία κατέθεσε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι βουλευτές που θέλουν να ενημερωθούν μπρορούν να δουν τα στοιχεία, αλλά δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsbeast.gr, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε δώσει το «ok» για την ανάρτηση των ονομάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών, όμως ο Ευ. Βενιζέλος επέλεξε άλλη λύση.