Δύο 29χρονοι συνελήφθησαν χθες στο Ηράκλειο κατηγορούμενοι για φθορές στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για τις φθορές που έγιναν σε καταστήματα και περιπολικό στην διάρκεια της απεργιακής πορείας στην οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, χθες το μεσημέρι απο αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο 29χρονοι οι οποίοι συμμετείχαν σε συνάθροιση 30 περίπου ατόμων και προκάλεσαν φθορές σε βάρος κτιρίου Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με σκοπό την είσοδο και κατάληψη αυτού.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος έφερε καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορώντας κουκούλα παραβίασε παράθυρο ανωτέρω κτιρίου και εισήλθε σε αυτό από κοινού με ετέρους συνεργούς του.

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία καθώς, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων – πορειών στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και στην Πλατεία Ελευθερίας χθες , ομάδα 150 ατόμων περίπου, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κινούνταν στο μέσο της πορείας η οποία αποτελείτο από 10.000 περίπου ατόμων.

Κατά την διέλευση τους προκάλεσαν φθορές σε δυο τραπεζικά ιδρύματα, ρίχνοντας μπογιά στους τοίχους και σπάζοντας υαλοπίνακες, επίσης στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό όχημα.

Προανάκριση και για τις δύο περιπτώσεις διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook